Singer-songwriter Aldous Harding komt op 28 mei naar Amsterdam voor een eenmalig en exclusief optreden in de intieme Schellingwouderkerk. Binnenkort komt via platenlabel 4AD het tweede album van Harding uit. Hiervoor is ze de samenwerking aangegaan met topproducer John Parish (o.a. PJ Harvey, Sparklehorse).

In 2014 levert Harding haar prachtige en geprezen debuut af. Op dit gelijknamige album staan indringende op folk gebaseerde songs. Deze ingetogen plaat is rijk aan aangrijpende en emotievolle liedjes gedragen door haar evenzo kwetsbaar aandoende als indrukwekkende stem.

Harding, afkomstig uit Christchurch, Nieuw-Zeeland wordt vaak vergeleken met sixties folklegendes als Linda Perhacs. Joan Baez en Vashti Bunyan. Muzikaal gezien bevat haar werk een wat meer donker randje en gaan haar liedjes vooral over de kernfacetten van het leven: de dood, geboorte, verdriet en liefde.

Deel:

Comments are closed.