Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Ladysmith Black Mambazo @ Concertgebouw.

Concerttip woensdag 8 mei: Ladysmith Black Mambazo @ Concertgebouw

Toen de groep eind jaren ’80 wereldfaam overkwam door mee te spelen op Paul Simon’s ‘Graceland’, bestond Ladysmith Black Mambazo al bijna 30 jaar. In Zuid-Afrika, waar de groep in 1960 onder de naam Ezimnyama werd opgericht, hadden de mannen, onder leiding van frontman Joseph Shabalala, al een enorme bekendheid. Enkele tournees in Duitsland werden in 1986 gevolgd door Simon’s ontdekking. De rest is geschiedenis.

Deel: