Op 1 juli vindt dit jaar de zevende editie van PITCH festival plaats op het NDSM terrein in Amsterdam. Nu kondigt het festival de eerste namen aan. Op de drie verschillende podia van PITCH zijn ook dit jaar de smaakmakers op het gebied van dance, beats, electronisch en crossover te vinden. Later zullen nog meer namen bekend gemaakt worden.

Mura Masa

Na ‘Soundtrack To A Death’, ‘Someday Somewhere’ met monsterhit ‘Firefly’ en Love$ick feat. A$AP Rocky is er geen ontkomen meer aan. Mura Masa gaat een hele grote worden. De future bassbeats van de Britse producer en multi-instrumentalist Alex Crossan zijn een genot om naar te luisteren. Al drummend, samplend én zingend weet hij keer op keer een sterke show neer te zetten. In anticipatie op zijn net aangekondigde nieuwe album kunnen we niet wachten op zijn performance tijdens PITCH 2017.

Mount Kimbie

Het Britse elektronische duo Mount Kimbie, befaamd door hun warme post-dubstep gemixt met minimal en ambient sounds, keert terug naar PITCH. Na het in 2013 uitgebrachte album ‘Cold Spring Fault Less Youth’ en het legendarische eerste album ‘Crooks & Lovers’ kunnen we komende lente het 3e album verwachten inclusief een gloednieuwe live show.

Fatima Yamaha

Na de re-release van melancholische electrofunk klassieker ‘What’s a Girl to do’ op Dekmantel in 2015 is Neerlands trots Fatima Yamaha niet meer weg te denken uit het hedendaagse muzieklandschap. Op 7 februari is zijn lang verwachte nieuwe EP ‘Araya’ uitgekomen. De herkenbare opzwepende piano sound stelt wederom niet teleur met deze must-listen.

Deel: