Na meer dan 30 jaar keert Andreas Vollenweider terug in Nederland met een show rondom zijn bekende album ‘Caverna Magica’ in Carré.

De respons van de luisteraars van Andreas’ muziek was overweldigend toen er eindelijk weer concerten plaatsvonden, te beginnen in de zomer van 2022. Het motiveerde mensen in groten getale om zich in te spannen om vanuit alle hoeken van de wereld naar de Vollenweider-concerten te reizen.

Andreas Vollenweider weet met zijn muziek de harten van miljoenen mensen over de hele wereld te raken en zijn muziek weet de diepgaande betekenis al meer dan vier decennia te behouden. In een wereld die al die jaren talloze veranderingen heeft ondergaan, blijft zijn muziek een standvastig baken van hoop en vertrouwen.

Het legendarische album ‘Caverna Magica’ uit 1983 vormt het kader van zijn show in Carrè, dit zal worden aangevuld met de belangrijkste nummers uit alle werken van Vollenweider.

Een historische noot: het was in 1983 toen Andreas en zijn vrienden hun muziek voor het eerst op de Nederlandse televisie introduceerden tijdens ‘Sonja’s Good News Show’. Al tijdens het optreden viel de telefooninstallatie van de tv-zender uit, doordat veel mensen belden om te vragen wie die harpspeler was. Dit evenement werd gevolgd door vele onvergetelijke concerten in Nederland.

De band tijdens deze tour bestaat uit:
Andreas Vollenweider: harpen, gu-cheng, etnische winden, zang
Walter Keizer: drums, percussie, programmering, geluidseffecten
Daniel Kueffer: blaasinstrumenten, percussie, keyboards, accordeon, zang
Isabel Gehweiler: cello, zang, keyboards, percussie
Oliver Keller: gitaren en andere snaarinstrumenten

Op zaterdag 19 oktober vindt het optreden plaats in Carré, Amsterdam en krijgen fans eindelijk weer de kans om zich onder te dompelen in de unieke wereld van Vollenweider zijn beroemde muziek.

Deel: