John Fogerty, voormalig frontman van Creedence Clearwater Revival, komt weer voor een concert naar Nederland. Op 28 juni zal hij optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. De voorverkoop voor het concert start vrijdagochtend om 10:00 via Ticketmaster.

Tijdens de aankomende tournee zal Fogerty nummers spelen uit het jaar 1969. Het was een vrij productief jaar voor de Creedence Clearwater Revival. Dat jaar brachten ze maar liefst 3 albums uit: ‘Bayou Country’, ‘Green River’ en ‘Willy And The Poor Boy’. Op de albums stonden o.a. hits als ‘Proud Mary’, ‘Born On The Bayou’, ‘Bad Moon Rising’, ‘Green River’, ‘Down On The Corner’ en ‘Fortunate Son’. De band speelde dat jaar ook op het legendarische Woodstock festival. Met de aankomende tour viert Fogerty 1969 met een speciale show vol met nummers uit dat jaar, maar uiteraard ook met vele andere hits uit zijn oeuvre.

De band ging in 1972 uit elkaar. Fogerty had hierna een vrij succesvolle solocarrière. Zijn klassieker ‘Rocking All Over The World’ werd uiteindelijk een grote hit voor Status Quo. De Grammy Award winnaar bracht ook solo vele hits uit waaronder ‘Change in the Weather’ en ‘Rock and Roll Girls’. Door ruzie over royalty’s speelde Fogerty jarenlang geen nummers meer van Creedence Clearwater Revival. Daar kwam eind jaren ’90 verandering in, en sindsdien speelt hij tijdens zijn concerten weer de hits van zijn oude band.

Het is dan ook niet gek dat hij door Rolling Stone Magazine is opgenomen in de Top 100 Singers Of All Time en in de Top 100 Greatest Guitarists. John Fogerty is ook opgenomen in zowel de Rock and Roll Hall of Fame als de Songwriters Hall of Fame.

Deel: