Het Franse duo Cassius brengt in juni voor het eerst in tien jaar een nieuw album uit getiteld ‘Ibifornia’. De titel is een samenvoeging van Ibiza en Californië, het is een passende titel, dit omdat Cassius een album wilde maken die de energie van beide locaties wilde samenvoegen. “Dit album heeft, voor het eerst in ons leven, iets meer”, vertelde Zdar tijdens een interview.

“Het is niet zomaar een verzameling van tracks, het album biedt een manier om over je leven na te denken, het vinden van jouw Ibifornia, en om erheen te gaan en gelukkig te zijn. Er zijn teveel momenten in ons leven waarin we niet doen wat we willen, deze plaats is super krachtig voor ons”.

‘Ibifornia’ wordt beschreven als een “Cassius and the Family Stone”-stijl album met bijdrages van diverse gast artiesten waaronder Cat Power en Beastie Boys’ Mike D both op ‘Action’, Mike D bot is ook te horen op ‘Love Parade’. Cat Power’s Chan Marshall op ‘Feel Like Me’, en samen met niemand minder dan Pharrell Williams op ‘Go Up’. Die track is deze week in première gegaan, tezamen met ‘The Missing’ (Feat. OneRepublic’s Ryan Tedder en Jaw). ‘Ibifornia’ is vanaf 24 juni verkrijgbaar.

‘Go Up’ featuring Pharrell Williams en Cat Power:

‘mThe Missing’ featuring Ryan Tedder en Jaw:

Deel: