Afgelopen zaterdag trok Hardwell 40.000 mensen naar het Schalke 04 stadion in Gelsenkirchen. Daarmee vestigde de 27-jarige DJ uit Breda een record, want nooit eerder trad een soloartiest in Duitsland voor zo’n groot publiek op. Als DJ staat Hardwell aan de absolute top maar hij zit vol plannen voor de toekomst: “Volgend jaar wil ik graag veel gaan produceren voor andere artiesten.”

In 2013 en 2014 was Hardwell volgens de invloedrijke DJ Magazine top 100 de beste DJ ter wereld, dit jaar staat hij op 2. ‘I Am Hardwell (Living The Dream)’ draait nu in de bioscoop, het is al de tweede documentaire over zijn succesvolle carrière. “Als DJ heb ik ongeveer alles bereikt wat er te bereiken valt”, stelt Robbert van de Corput alias Hardwell. “Ik ben twee keer verkozen tot beste DJ ter wereld en aan mijn tweede wereldtournee bezig. Volgend jaar wil ik me graag meer richten op het produceren van andere artiesten.”

Andere genres onderzoeken
Het is geen nieuw idee, zegt hij. “Ik ben al een paar keer benaderd om voor andere artiesten te werken maar ik had er nooit tijd voor omdat ik constant op tournee was. Als producer sta ik ervoor open om muzikaal verschillende dingen te doen. Ik zou meer echte pop willen maken. Ik zit al zo lang in de dance muziek en als Hardwell zal ik ook zeker dance blijven uitbrengen. Maar als producer wil ik graag mijn mogelijkheden in andere genres onderzoeken. Momenteel werk ik al aan een aantal popnummers maar die hebben het daglicht nog niet gezien.”

Pharrell Williams
Hardwell noemt Pharrell Williams een groot voorbeeld als artiest en producer. “Ik kijk tegen veel muzikanten op maar hem bewonder ik zeer. Hij schrijft zijn eigen muziek, zingt, produceert en doet fantastische dingen met andere artiesten. Daarnaast is ‘ie ook nog actief voor goede doelen. Een erg compleet mens en artiest wat mij betreft.”

©FaceCulture

Deel: