013 was op vrijdag 21 november 2014 redelijk volgelopen voor DeWolff met in het voorprogramma BloYaTop. Beide bands komen uit Limburg en beide aan de rock. Daarnaast was het Jack Friday waarbij alle bezoekers van een door Jack Daniels gesponsoord concert een gratis Jack&Coke krijgen. Een traditie in de USA waarbij al het personeel die werken bij de Jack Daniels stokerij in Lynchburg-Tennessee, hun maandelijkse fles Jack Daniels krijgen. Een betere start van de avond kun je niet krijgen.

Opener van deze avond wordt Blo-Ya-Top met hun boogie rock’n roll/hardrock geserveerd. De voormalige ZZ-top coverband heeft zich doorontwikkeld en speelt eigen nummers van hun albums “Why Waltz” en het nieuwe “Mayday”. De laatste keer dat ik de band zag was op het Bospop festival, waar ze een uitstekende indruk achterlieten. Vanavond is dat niet anders. De solide ritme sectie (bassist/zanger Mr. E. en drummer Mr. Huge) geeft de geweldige gitarist (Mr. Ferguson) een fundament waarop hij zich kan uitleven. Rory Gallagher speelt niet meer maar ik moest er stilletjes aan denken.

DeWolff heeft in Nederland overal al meerdere keren gespeeld. De concerten worden goed bezocht waardoor de band bij muziekminnend Nederland bekend is. De albums verkopen goed en halen de album top-100, maar de singles niet. Je kan stellen dat DeWolff een album band is. Als ze het grote publiek willen bereiken en het clubcircuit willen ontstijgen is er een hit nodig. Nu is de vraag of de psychedelische vintage rock met blues en sinds het laatste album ook een beetje southern rock invloeden hiervoor geschikt is. Het kan altijd maar ik zie het niet zo snel gebeuren. Niet geheel vergelijkbaar maar het is The Black Crowes indertijd wel gelukt. Je komt hoger op de bill van de festivals, interessante tours en grotere zalen. De band verdiend het en muzikaal staat het als een huis.

Het concert was goed. De band (Robin Piso-orgel, Luka van de Poel-drums en Pablo van de Poel-gitaar) gaan op in hun muziek. Het licht was smaakvol, het geluid helder en niet te hard maar ook niet te zacht. Ik denk dat alle bezoekers een volgende keer weer komen, maar komen er ook nieuwe fans bij? De package DeWolff & BloYaTop speelt dit jaar op 27 december nog in de Melkweg in Amsterdam.

Deel: