Mijn Grenswerk debuut gaat in de boeken als legendarisch. Het nieuwe poppodium van Venlo is een modern gebouw met nieuwe snufjes. Zo hebben ze bijvoorbeeld geen garderobe meer, maar kluisjes waar je al je spullen in kwijt kan. Natuurlijk handig, maar zeer gebruiksonvriendelijk. De zaal is een stuk groter dan het oude Perron 55, maar zeker niet minder sfeervol.

De ‘Tour d’amour’ van Jett Rebel was mijn debuut in deze mooie zaal. Ondanks dat het uitverkocht was, was er nog genoeg ruimte om goed te kunnen bewegen, zonder dat er een elleboog of een arm bij je buren in het oog belandde.
Om 21:00 uur begon de show van de man, die ik tot op heden alleen nog maar op festivals had gezien en waarnaar ik ontzettend benieuwd was; Hoe zou hij presteren in een zaal. De aankleding was in ieder geval al helemaal af. Er hing een neon met Jett en een hartje, leuk voor de jonge meiden in de zaal. Verder stonden er nog meer neons die tijdens de show regelmatig aan- en uit gingen.

Het openingsnummer was het nummer dat als eerste op zijn debuutalbum ‘Hits fot Kids’ staat, ‘Pineapple Morning’. Gedurende de 2,5 uur durende show kwamen de nummers van deze plaat voorbij, maar ook nummers van zijn beide EP’s ‘Venus’ en ‘Mars’. Ondanks dat ik een aantal nummers erg lang vond duren en de show van 2,5 uur ook vrij lang vond, heeft Jett Rebel mij wel kunnen overtuigen. Niet alleen op festivals weet Jett Rebel hoe het moet, maar ook in de zaal is de zanger erg overtuigend. Het mooiste moment was zonder twijfel toen hij na afloop van de show al zijn mensen op het podium riep en ze een geweldige afsluiter speelden met z’n allen. Ik zeg op mijn beurt dat als er een kans is deze artiest te zien, ga er absoluut heen. Spijt zal je er niet van krijgen.

Deel: