360 Degrees is een avond met house als basis, waar ook uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en electronica gemaakt worden. Seizoen 2014 / 2015 belooft een hoogtepunt te worden in het korte bestaan van de 360 Degrees avonden. Niet alleen Theo Parrish (29 mei) en Funkineven (28 november) staan op het programma op 7 november komt na 3 jaar vragen ook held Joe Clausell voor de eerste keer naar Rotterdam.

Joe Clausell is een New Yorkse DJ, producer, remixer, label manager en is de voormalige eigenaar platenzaak Dancetrax. JoaQuin “Joe Clausell werd geboren in 1966 in een grote Puertoricaanse familie met diep gewortelde muzikale banden. Voor Joe was muziek zijn schuilplaats, zijn familie, zijn voedsel, de plek waar hij zich comfortabel voelde, zijn vluchtweg en vooral zijn grote liefde. Niet lang nadat op zijn 15e voor het eerst in aanraking kwam met het clubleven begon hij vinyl verzamelen. Zijn eclectische smaak zorgde ervoor dat hij zich net zo makkelijk thuis voelde in een Disco club als in Punkclub CBGB.

In de periode dat hij in het New Yorkse East Village woonde werd hij verliefd op platenzaak DanceTrax. Hij ontwikkelde een vriendschap met de eigenaar en werd de Resident DJ van de winkel. Langzaam bouwde hij hier als DJ een toegewijd eigen publiek op van muziek liefhebbers. Uiteindelijk zou hij ook de eigenaar worden van Dancetracks. In de tussentijd ontdekte Joe Clausell het produceren en werd niet veel later zijn eerste nummer ‘Awade’ een hit in de underground.

In 1996 richtte Joe het label Spiritual Life op en in diezelfde periode stond hij samen met vriend Jerome SydenHam aan de wieg van Ibadan Records. Op deze labels kwam onder andere werk uit van Ten City, Mateo & Matos. & Slam Mode Naast het werk voor zijn eigen labels werd hij een veel gevraagd remixer waarbij hij onder andere nummers van Femi Kuti, Beth Orton & Herbie Hancock onder handen nam.

In 1996 werd Joe Clausell een van de Djs van de legendarisch New Yorkse “zondagmiddag” Club Body & Soul. Hier vormde hij met Francois K en Danny Krivit de muzikale basis. 6 jaar lang kwamen muziekliefhebbers uit New York en de rest van de wereld luisteren en dansen op de volstrekt unieke mix van World, Soul, Disco, Funk, Klassieke Muziek & House.

“We zijn er trots op dat we na jaren hard werken deze man naar Rotterdam hebben kunnen halen. Uiteraard zal de avond wederom opgewarmt worden door 360 Degrees resident Thelonious. Het enige wat we van jullie vragen is “To Celebrate Life”

Wanneer: vrijdag 7 november
Aanvang: 23.00 uur
Toegang: € 15 euro, ( 10 euro early bird)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam

Deel: