A2-affiche De Nederlandse Cabaretdagen 2014Van 4 t/m 7 september vindt de eerste editie van een nieuw Cabaretfestival plaats in Den Bosch: De Nederlandse Cabaretdagen. “4 dagen cabaret tot je d’r bij neervalt”, met een hommage aan Bram Vermeulen, een groot cabaretdebat, gesprekken, compilaties van genomineerde voorstellingen, de live radio-uitzending van Spijkers met Koppen, de 3 grote cabaretiers Wim Helsen, Micha Wertheim en Theo Maassen op De Snijtafel, speelt Jan Jaap van de Wal zijn Oudejaars van 2007 met de kennis van nu, is Eric van Sauers terug en is er zondag ter afsluiting de Uitreiking van de VSCD-cabaretprijzen De Poelifinario en Neerlands Hoop.

Zondag 7 sept worden de Nederlandse Cabaretprijzen uitgereikt, maar op vrijdag kun je een flink aantal van de genomineerden nog 1x in ontspannen toestand zien spelen. Vier keer het neusje van de zalm achter elkaar voor de prijs van 1! Paulien Cornelisse en Erik van Muiswinkel (beiden genomineerd voor Nederlandse Cabaretprijs / Poelifinario) samen met Martijn Koning en Katinka Polderman (beiden genomineerd voor de Neerlands Hoop) spelen compilaties uit hun programma’s.

DNCD is een initiatief van de Cabaretfirma (voorheen het Koningstheater) in ’s-Hertogenbosch. Vanaf 2015 georganiseerd in samenwerking met De Kleine Komedie. Dan zullen er, behalve in Den Bosch, ook activiteiten plaatsvinden in Amsterdam. Het programma van DNCD wordt samengesteld door POOCK, het platform dat zich richt op deemancipatie van het Nederlandse cabaret als theaterkunstgenre. POOCK bestaat uit Steven Schenk (Theaterschool Amsterdam), Vivienne Ypma (De Kleine Komedie), Ruut Weissman (Toneelschool/ Kleinkunstacademie, en regisseur), Helga Voets (Bunker Theaterzaken) en Frank Verhallen (Cabaretfirma).

Deel: