De New Yorkse comedians Natalie Cuomo en Dan LaMorte zijn onlangs getrouwd, maar waarom zou je op een traditionele huwelijksreis gaan als je ook gezamenlijk langs de Europese comedyclubs kan touren? Zodoende ontstond het idee voor ‘The Funnymoon Tour’, waarbij het tweetal samen in Europa shows geeft.

Natalie Cuomo is geboren en getogen in New York. In die stad groeide ze snel uit tot een van de top-acts in de clubscene. Ze was een van New York Comedy Festivals “Comics to Watch”. Ze heeft meer dan een miljoen volgers op de socials, en is Partner op Twitch, waar ze samen met en voor fans gaming met stand-up mixt.

Dan LaMorte is een unieke comedian, en niet alleen omdat hij zich op het autismespectrum bevindt. Nadat een zware blessure zijn honkbalcarrière vroegtijdig beëindigde, woog hij op zijn 23e 175 kilo. Maar in drie jaar tijd viel hij meer dan 90 kilo af en werd hij ultraloper. Al deze ervaringen geven hem een heel eigen kijk op de wereld. In 2023 werd hij uitgeroepen tot een van de “New Faces” op het prestigieuze Just For Laughs Festival in Montreal, en hij speelt overal in de New Yorkse comedyclubs.

Stand-up comedians Natalie Cuomo en Dan LaMorte gaan samen op tour en komen voor twee shows naar Nederland: op 5 oktober zijn ze te zien in Club Haug in Rotterdam en op 7 oktober in Boom Chicago in Amsterdam. Cuomo en LaMorte zullen in Amsterdam en Rotterdam eerst allebei apart hun eigen show spelen, waarna ze als grote finale de avond samen zullen afsluiten met hilarische improvisaties en scherpe roasts.

Deel: