Deze week zijn de repetities van start gegaan van Misery – een ‘feel bad’ musical, naar de beroemde roman van Stephen King. Misery – een ‘feel bad’ musical is een gloednieuwe Nederlandse musical van Florus van Rooijen, die van 7 t/m 31 augustus 2014 slechts 16 maal exclusief in Nederland te zien zal zijn. En wel in Theater van ’t Woord in het hoofdgebouw van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan de Oosterdokskade 114. Op 10 augustus 2014 beleeft de voorstelling zijn officiële wereldpremière. De repetities vinden plaats in Theater Studio Amsterdam.

Theatermaker Florus van Rooijen (script, liedteksten, muziek, regie) kreeg van schrijver Stephen King persoonlijk toestemming voor de bewerking van zijn roman tot een muziektheatervoorstelling.

Misery – een ‘feel bad’ musical vertelt het spannende verhaal van schrijver Paul Sheldon, die gegijzeld wordt door ‘zijn allergrootste fan’, de zonderlinge Annie Wilkes. Als zij erachter komt dat hij in het laatste deel van haar favoriete romanreeks, de hoofdpersoon heeft laten sterven, slaat de sfeer om. Een zinderend kat-en-muisspel volgt, waarbij de schrijver slechts één wapen tot zijn beschikking heeft: zijn schrijftalent.

De cast bestaat uit Sander de Heer (ONM, Vrienden voor het leven) in de rol van Paul Sheldon. Marjolein Algera (Les Misérables, John van Eerd) in de rol van Annie Wilkes. Tara Hetharia (Spangas, Mijn vader is een detective) in de rol van Misery Chastain. En Buddy Vedder (Heerlijk duurt ’t langst) in de dubbelrol van Ian Charmicheal en Tony Bonasaro.

De voorstelling zal live begeleid worden door een driekoppig ensemble o.l.v. muzikaal leider, arrangeur en pianist Bart Wolvekamp (bekend van o.a. Wende). Ro Krauss (Wereldband) op altviool en Erik Robaard (Mathilde Santing, Niki Romijn) op contrabas maken het ensemble compleet.

Deel: