Go Back to the Zoo trad afgelopen vrijdag op in het Paard van Troje. In de kleine zaal weliswaar, maar het was volle bak en gezellig. Een nieuw concert staat alweer in de planning, maar dan in de grote zaal aangezien het optreden nu in mum van tijd was uitverkocht. Dat was natuurlijk te verwachten gezien de grote successen deze zomer. Het debuutalbum ‘Benny Blisto’, met daarop de in 2009 verschenen singles ‘Beam Me Up’, ‘Electric’ en ‘Hey DJ’, verscheen in augustus. Het eerstvolgende optreden daarna op Lowlands was al een indicatie van de populariteit van deze band. De India tent blijkt dan namelijk veel te klein.

Net als de kleine zaal in het Paard van Troje dus. Bij het openingsnummer ‘Hey DJ’ zingt iedereen direct mee. De toon is gezet en het belooft een leuke avond te worden. Na de aankondiging van zanger Cas dat de drummer die dag 27 is geworden, wordt spontaan een “lang zal hij leven ingezet”. Bram zelf voorziet de zaal van een passend roffel op zijn drumstel.

Alle nummers van het album worden gespeeld. En het zijn niet alleen de reeds uitgebrachte singles die enthousiast worden onthaald. Bijna alle songs die de revue passeren worden meegezongen door de uitzinnige fans. Alleen bij de toegift wordt het even stil, dan wordt de enige ballad van de avond ingezet, om tenslotte toch weer met knallend gitaarspel te eindigen.

Bij de uitgang kopen de eerste fans alvast kaarten voor het volgende concert in februari. Zo goed was het dus.


Foto’s (c) 2010 Stephen Hotsma

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: