De Zeeuwse groep Racoon werkte zich dit jaar weer flink in de kijker met haar nieuwste album “Liverpool Rain”. De eerste single “No Mercy” was twee maanden lang het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radio en ook diens opvolger “Took A Hit” klom tot hoog in de hitlijsten. Deze week komt Racoon met een derde single en het nummer dat hen het nauwst aan het hart ligt: de ontroerende ballad “Don’t Give Up The Fight” is opgedragen aan Jayden, een jongetje dat op nog geen driejarige leeftijd het leven liet na een loodzwaar gevecht tegen neuroblastoom kinderkanker.

De opbrengsten die Racoon behaalt uit de verkoop van deze single worden integraal gedoneerd aan de Stichting Jayden, een stichting opgericht door de ouders van Jayden met als doel de stimulering en financiering van verder onderzoek naar neuroblastoom (www.stichtingjayden.nl).

Bart van der Weide over het initiatief: “Bot gezegd zijn er te weinig kinderen die aan neuroblastoom lijden, met als gevolg dat het geld naar andere vormen van kinderkankeronderzoek gaat. Toen Rob Faasse, mn oude buurjongen z’n zoontje verloor na een hartverscheurende tijd, hoefden we niet lang na te denken over zijn vraag ambassadeurs te worden. We zijn allemaal vaders en kennen onvoorwaardelijke liefde. ‘Don’t give up the fight’ is voor eeuwig voor Jayden.”

Foto (c) Shanna Wiggerman/Maxazine.nl

Deel: