altOp de tweede dag van het Paaspop Festival in Den Hout mochten we wederom genieten van het schitterende weer. Het was aan Explisit Parrt om de aftrap te geven. De tent was nog erg rustig en moest nog op gang komen. Tijdens de officiële voorronde van het festival, een tweedaags Open Podium, wist Explicit Parrt er aanvankelijk niet met de winst vandoor te gaan; deze ging naar de band Volgende X Beter. Toch werden ze door de jury beloond met een podiumplaats.

De band reageerde via Twitter vol enthousiasme op dit onverwachte nieuws. Deze tribute band van de Red Hot Chilli Peppers won de paaspopprijs en kreeg daarom de eer om op dit festival hun kunsten te mogen komen vertonen. Het publiek deze dag is in verhouding tot zaterdagavond een stuk jonger. Dit zou zomaar kunnen komen door het optreden van de Golden Earring, deze mannen trekken toch een wat ouder publiek.

altaltAls Volgende X beter begint te spelen is het al wat drukker aan het worden. Deze coverband won het open podium en veroverde daarmee een plek op Paaspop Den Hout. Na dat deze band de stemming in de tent er goed in had gebracht was het de beurt aan Jan Smit. Veel jonge meisjes vulde de tent vooraan het podium. Nadat Jan Smit menig meisjeshart op hol heeft laten slaan was het de beurt aan WC Experience, de Veerse Rock & Loll band, die voor het eerst dit jaar het festival niet afsloot. Zij maken al jaren ieder optreden wat ze geven tot een waar festijn. Zoals het hoort bij deze band vloog het bier door de zaal heen. Jongens met ontblote bovenlichamen stonden zich al beukend uit te leven op de dansvloer.

altNa het biergooien kon er er weer gedanst worden met STOOT!, Deze coverband heeft een repertoir van Andre Hazes tot The Beatles. De energie waarmee deze band op het podium staat is een genot om naar te kijken. De afsluiter van dit Festival is dit jaar voor BZB (Band Zonder Banaan), ook deze mannen staan er bekend om dat ze een feest bouwen waarbij het nodige bier door de lucht gaat. Het uitverkochte festival wat ruim 2000 bezoekers heeft getrokken dit weekend, wat overigens meer is dan het aantal inwoners van Den Hout , kan benoemd worden als een geslaagd festival waarbij veel gezongen, gedanst maar vooral ook met bier gegooid is.

Deel: