De jonge Tilburgse gitaarband Mood Bored liet in de zomer van 2022 voor het eerst van zich horen met hun super catchy single ‘Easy Going’. De track viel meteen op bij bands als Wolf Alice en Nations of Language, waarna uitnodigingen volgden om voor hen als support act het podium te delen tijdens hun Nederlandse tours eind vorig jaar. Bovendien leverde het ook de samenwerking op met een New Yorks managementbureau.

Na ‘Easy Going’ verschenen de singles ‘Pour Into Me and Lucky’ op weg naar hun debuut EP ‘Bored’ die via Mattan Records is verschenen. ‘Bored’ telt 7 songs. Naast de hierboven genoemde singles, staan er nog vier kakelverse liedjes op. Focus track ‘Vibe Like Edie’ is er daar 1 van en is tegelijk met de release van de EP verschenen.

Mood Bored is opgericht door de vrienden Myrte Driesenaar, Daan Stuyven en Timo de Wit. Ze leerden elkaar kennen op de Rockacademie in Tilburg. Hun muziek bestaat zowel uit rauwe gitaren, punky basslines en poppy hooks, maar even goed uit kalme en lieflijk aandoende klanken met een nostalgische inslag. Tekstueel grijpen ze de rusteloosheid van jongvolwassenen aan als ook de overweldiging en opwinding die er óók bij hoort.

Mood Bored Live:

4 mei – Amsterdam, Cinetol (EP release show)
14 juni – London, Koko (supporting Nation of League)
16 juni – Glasgow, QMU (supporting Nation of Language)
1 juli – Texel, Sompop

Deel: