Gaspard Augé, bekend als de helft van het tweevoudig GRAMMY-award winnende duo Justice, kondigt zijn debuut soloalbum aan. ‘Escapades’ zal eind juni verschijnen. De Fransman deelde onlangs de eerste single ‘Force Majeure’ en bracht deze week de nieuwe single ‘HEY!’ uit. Met dit nieuwe album onderstreept hij zijn reputatie als meester van het maximalisme, maar bovenal als een elektronische producer wiens denkbeeldige soundtracks verfrissend klinken. Op ‘Escapades’ zijn enkele elementen terug te horen die te herleiden zijn naar het werk van Justice: denk aan zoemende synths, filmische grootsheid en futuristische sounds.

De laatste keer dat Gaspard Augé naar buiten trad, was toen hij samen met Justice-wederhelft Xavier De Rosnay in 2019 een GRAMMY in ontvangst nam voor hun album ‘Woman Worldwide’. Die plaat bestond uit triomfantelijke herbewerkingen van nummers uit de beginperiode van het duo. Terwijl hij met Justice voortdurend werkt aan nieuwe muziek, vond Gaspard Augé dat het tijd was om zijn muzikale identiteit buiten het duo te ontdekken. Hij wist dat hij instrumentale nummers wilde maken en daarbij compromisloos te werk kon gaan. Het resultaat is een verzameling tracks die variëren van dromerige soundscapes tot dansvloernummers, psychedelische folk, Italiaanse filmmuziek en ieder tussenstation dat je maar kunt bedenken.

Om zijn visie tot leven te brengen, werkte Gaspard Augé samen met de Franse componist Victor le Masne (bekend van zijn werk met Chilly Gonzales en Metronomy’s Joseph Mount). In een van de Parijse studio’s maakten ze gebruik van een synthesizer die ooit toebehoorde aan de progrockband Yes en de overleden dancepionier Philippe Zdar (Cassius). In tegenstelling tot de geslepen werkwijze van Justice, kwam ‘Escapades’ tot stand in slechts twee maanden tijd. De missie van Augé is om definities als “goede smaak & slechte smaak” te negeren. Daarbij staat de onschuld centraal en wil hij met bombastische speelsheid zich vooral toeleggen op jeugdige gevoelens.

De spectaculaire videoclips van de eerste twee singles werden opgenomen in Turkije. Regisseur Filip Nilsson koos een cimbaalfabriek en een verlaten steppelandschap uit als imposante filmlocaties.

Gaspard Augé’s album ‘Escapades’ verschijnt op 25 juni.

Deel: