Er zat altijd al veel Engels in Frenna’s Nederlandstalige teksten, maar op ‘Guestlist’ is het andersom. Sterker nog, je hoort nog maar een klein beetje Nederlands op Frenna’s nieuwe single, die hij niet voor niets opnam met de Engelse topgroep NSG. ‘Guestlist’ is na ‘Dragon Roll’ de tweede single van Frenna’s a.s. vijfde solo-album.

NSG (de naam staat o.a. voor No Sleep Gang, Nigeria Slash Ghana en Never Stop Growing) is de populairste afrobeatsgroep van Engeland en scoorde de afgelopen jaren grote hits met o.a. ‘Options’ en ‘Airplane’. In Nederland zijn ze nog niet zo bekend, maar dat zal met ‘Guestlist’ ongetwijfeld veranderen. Andersom geldt in de Engelstalige wereld hetzelfde voor Frenna, die voor zijn nieuwe album nog meer internationale features belooft.

‘Guestlist’ is door Spanker geproduceerd samen met NSG’s vaste productieteam 4PLAY en sluit naadloos aan op Frenna’s mateloos succesvolle geluid. “We hadden een goede vibe from the get-go en ik ben excited dat deze song eruit is gekomen!” zegt Frenna over de samenwerking.

Over Frenna:

Zanger, rapper, lid van formatie SFB, event organisator en labelbaas Frenna behoort tot de top van de Nederlandse scene en heeft in zijn relatief korte muzikale carrière al veel mijlpalen aangetikt. Frenna scoorde meerdere nummer-1 hits en wist met zowel zijn derde album ‘Francis’ als vierde soloalbum ‘’t Album Onderweg Naar ‘Het Album’’ in korte tijd de platina status te behalen. Ook verbrak Frenna in 2018, samen met collega artiest Lil’ Kleine, het tot dan toe gevestigde Spotify-record voor meeste streams in vierentwintig uur met de single ‘Verleden Tijd’.

Het nummer stond zes weken onafgebroken op nummer één in de Nederlandse hitlijsten. In 2019 was hij de meest gestreamde Nederlandse artiest op Spotify en in juli 2020 ontving hij een unieke award omdat hij inmiddels 1 miljard streams heeft behaald met zijn muziek. Na de aankondiging van zijn vijfde solo album met de release van ‘Dragon Roll’ belooft 2021 ook een doorslaggevend jaar te worden.

Deel: