Het afgelopen jaar bracht Douwe Bob veel tijd door op zijn boot. Eenzame afzondering vanwege de pandemie, maar het bleek ook een prima aanleiding voor het schrijven van muziek. Zijn gisteravond verschenen single ‘Was It Just Me’, die hij kort voor Valentijnsdag uitbrengt, is bedoeld om mensen een hart onder de riem te steken:

“’Was It Just Me’ vertelt het verhaal van een klassieke breakup. Ondanks dat er heel veel mensen samen zijn met hun liefde op Valentijnsdag zijn er ook veel mensen alleen en niet in the mood. Geloof me, ik ben daar ook geweest en daarom voor hen dit liedje om een beetje troost te bieden” vertelt Douwe over zijn beweegredenen om het nummer te maken.

‘Was It Just Me’ is de tweede single die afkomstig is van zijn aankomende album, dat gepland staat voor dit voorjaar. Eerder verscheen al het nummer ‘Hold On’, dat hij eveneens opdroeg aan mensen die wel een oppepper kunnen gebruiken. Zo trad hij destijds op in een verder lege Leidse schouwburg, speciaal voor de moeder van een dochter die gepest werd.

Deel: