Ben je een liefhebber van lekkere live muziek? Ben je op zoek naar wat leuks te doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De redactie van Maxazine Brabant laat je hier hun tips achter voor een fijne avond live muziek in Brabant, de komende maand!

● 01 oktober: The Selecter in Mezz

De Britse skaband The Selecter is een van de belangrijkste bands die is voortgekomen uit de 2 Tone. Een invloedrijke muzikale en culturele beweging die vandaag de dag nog steeds even relevant is! The Selecter werd opgericht in 1979 en schoot meteen de hitlijsten in met hun dansbare mix van reggae, punk en ska. Zo kent iedereen nog wel de grote hits ‘On My Radio’ en ‘Missing Words’! Na al die jaren heeft The Selecter nog steeds dezelfde iconische frontvrouw: Pauline Black. Met andere woorden ‘the Queen of Ska’! Met nog steeds nieuwe muziek en albums blijven ze skanken tot ze erbij neervallen. Nu bestaat The Selecter 40 jaar en dat wordt gevierd met een jubileumtour. Verwacht een niet te missen avond waar hit na hit voorbijkomt! Ook is er een special guest en dit is niemand minder dan DJ Rhoda Dakar! De carrière van Rhoda Dakar begon als hoofdvocalist van 2-Tone band The Bodysnatchers. Bekend van hun dubbele A-kant single ‘Let’s Do Rocksteady’ en ‘Ruder Than You’.

Meer info

● 02 oktober: Alice Cooper in 013

Ol’ Black Eyes Is Back! Alice Cooper komt opnieuw onze Main Stage verbouwen. De Rock legende vormde al in de jaren ’70 de shockster drie-eenheid samen met Blue Öyster Cult en Kiss. In 1971 brak hij door door met de vierde plaat, ‘Killer’. Plotsklaps was Cooper een top 10 act, met nummers als ‘Halo Of Flies’ en ‘Under My Wheels’ die ook in Nederland met open armen werden ontvangen. En wie kent de monsterhit ‘Poison’ uit 1989 niet? Bij het horen van het intro staan wij al op de bar mee te schreeuwen!

Meer info

● 05 oktober: Y&T in De Pul

De legendarische liveband Y&T (vernoemd naar het Beatles-album “Yesterday & Today”) komt wederom naar Uden! Y&T werd in 1973 in San Francisco opgericht door, onder andere, zanger en leadgitarist Dave Meniketti en bassist Phil Kennemore. In de jaren ’80 waren zij zeer succesvol met albums als ‘Earthshaker’ en ‘Meanstreak’, waar de internationale hit uit 1983, “Midnight In Tokyo” uit voortkwam. ​In Europa brak de Amerikaanse band in 1981 door met de klassieke hardrockplaat ‘Earthshaker’. Een alom geprezen album met daarop één van de allermooiste hardrockballads ooit, ‘I Believe In You’. Voor de schare fans is de gekozen bandnaam zeer toepasselijk; zij zijn vandaag de dag nog net zo gek op de melodieuze zware rock ’n roll van Y&T als toentertijd. Met andere woorden; de muziek van Y&T is tijdloos.

Meer info

● 11 oktober: Clean Pete in Muziekgebouw Eindhoven

De tweelingzusjes Loes en Renée Wijnhoven bestormen het Muziekgebouw en dat is absoluut het vermelden waard. Onder de naam Clean Pete – een naam die verwijst naar een lokale zwerver uit hun geboortedorp Sambeek – betoveren ze het publiek met prachtige liedjes. Liedjes die licht brengen in het grijze gebied tussen pop en kleinkunst. Ze brengen ook muziek van hun laatste cd Afblijven (2018), waarmee de zussen een ietwat andere weg insloegen in vergelijking met hun vorige werk. Benoemingswaardig!

Meer info

● 12 oktober: The Lafontaines in Willem Twee

Al sinds vorig jaar juni worden we enthousiast gemaakt voor ‘Junior’, het nieuwe album van The LaFontaines. Een jaar later is het album eindelijk uit. Het Schotse drietal maakt een mix van hiphop en rock en hoewel het album iets minder nummers heeft dan eerdere albums, stelt het niet teleur. In Engeland staat deze band al op grote festivals zoals Reading & Leeds.

Meer info

● 18 oktober: 3Js in de Effenaar

In 2007 maakte Nederland voor het eerst kennis met de 3JS toen zij hun debuutalbum ‘Watermensen’ uitbrachten. In de jaren die volgden bracht de band nóg negen studioalbums uit waarvan er vier de gouden status behaalden. Naast hun onafgebroken aanwezigheid op de radio, kennen we de Jees natuurlijk van tv-programma’s als De Zomer Voorbij, De Beste Zangers van Nederland en hun muzikale bijdrages aan programma’s als DWDD. Wat begon met een op akoestische instrumenten gebaseerde folksound is uitgegroeid tot een geheel eigen pop/rock sound met als belangrijke kenmerken de Nederlandse taal en de onmiskenbare stem van zanger Jan Dulles.

Meer info

● 18 oktober: Supersister in de Cacaofabriek

Naar aanleiding van de ‘Uur van de Wolf’-documentaire ‘de Tovenaar van de Nederpop’ *) schreef Robert Jan Stips een nieuwe CD vol nieuwe muziek, verrassend passend in de mindset van zijn eerste band : Supersister. Ter ere van de band waarvan bassist Ron van Eck en fluitist Sacha van Geest deez’ aard helaas zeer vroegtijdig verlieten, nodigde Stips – naast Supersister-drummer Marco Vrolijk – vele vrienden uit zijn ruim 50 jaar lang actief muziekleven (oa Golden Earring, NITS, Freek de Jonge) uit en nam met hen onder de naam ‘Supersister Projekt 2019’ de CD ‘Retsis Repus’ op.

Meer info

● 19 oktober: Skunk Funk in Paradox

Hou je van funk, jazz of fusion in het algemeen dan ken je ongetwijfeld The Brecker Brothers. Een naam die synoniem is voor kwaliteit, spelplezier en virtuositeit. De jams van de band rondom Randy en Michael zijn legendarisch en menig muzikant laat zich inspireren door het gezelschap met naast de broers nog enkele illustere namen in de gelederen. Hoog tijd voor een muzikaal eerbetoon aan de broers en hun muzikale erfenis en dat eerbetoon is bij Skunk Funk International in goede handen. Opgericht in 2018 door Lorenzo Feliciati en Sean Freeman, die als rasechte Brecker Brothers fans hun muziek hoog in het vaandel hebben zitten.

Meer info

● 19 oktober: Handsome Poets naar de Groene Engel

Iedereen herkent de eerste noten van ‘Sky on Fire’ en kan de tune van de Olympische Spelen meezingen. Ze hebben alle grote festivals plat gespeeld, van Pinkpop en Lowlands tot Concert at Sea en Vrienden van Amstel. Ze hebben een volgepropte prijzenkast met platinum platen en alle mogelijke fraai vormgegeven prijzen. Maar uiteindelijk zijn en blijven Handsome Poets gewoon die ‘lieve schatten’ van tien jaar geleden.

Meer info

● 25 oktober: Legends of Rock Tribute Tour in Poppodium Gebouw-T

Op vrijdag 25 oktober a.s. komt de internationale Legends of Rock Tribute Tour naar Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom voor een Rock spektakel met Nirvana by Nirvana Teen Spirit (AT), Red Hot Chili Peppers by Los Angeles Peppers (IT), Pearl Jam by PEARL DAMN en Foo Fighters by Monkey Wrench. Alle hits zoals o.a. Smell Like Teen Spirit, Under The Bridge, Jeremy, The Pretender en de beste albumsongs van genoemde wereldbands zullen door deze No.1 tribute bands op indrukwekkende wijze het publiek in worden gespeeld, ondersteund door een spectaculaire lichtshow en dynamische special effects.

Meer info

Deel: