Ben je een liefhebber van lekkere live muziek? Ben je op zoek naar wat leuks te doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De recensenten van Maxazine Limburg laten hier hun tips achter voor een fijne avond live muziek in Limburg, de komende maand! Het concertseizoen moet dan wel nog echt beginnen, maar we hebben toch een aantal leuke pareltjes weten te vinden. Here we go!

● 04 oktober: REWIND VENLO XXL in de Maaspoort

4 oktober staat er iets reusachtigs te gebeuren! Dan vindt het REWIND VENLO XXL festival plaats in de Maaspoort in Venlo. Tijdens deze avond spoelen we terug naar de hits van toen en fast forwarden naar de hits van nu! Een unieke mix tussen The Jackson 5, Nelly, Usher, Beyoncé en het hete heden.

Meer info

● 12 oktober: The Dublin Legends naar Parkstad LImburg Theaters

Als The Dublin Legends het podium bestijgen, waan je je binnen een paar minuten in een Irish pub. Het kloppend hart van de Ierse steden en dorpen, waar verhalen over stoere zeebonken, vurige romances en ongelukkige liefdes rondgaan onder het genot van een pint Guinness of een goed glas whisky. Geen band kan dat authentieke en aanstekelijke sfeertje met zoveel geestdrift neerzetten.

Meer info

● 13 oktober: Dog Eat Dog naar de Nieuwe Nor

De legendarische Amerikaanse band Dog Eat Dog was één van de eerste bands die hardcore punk combineerde met hiphop. In de jaren ’90 scoorde de band met de singles No Fronts en Who’s The King, beiden te vinden op het debuut-album All Boro Kings (1994). Nadat het concert op zaterdag 12 oktober razendsnel uitverkocht raakte, geeft Dog Eat Dog een éxtra ‘End Of Tour Party’ matinee-concert op zondagmiddag 13 oktober. De band speelt hoogtepunten van All Boro Kings gemixt met een best-of van haar andere albums en 90’s covers.

Meer info

● 17 oktober: Walter Trout naar de Muziekgieterij

Walter Trout en Provogue/Mascot Label Group brachten Survivor Blues wereldwijd uit op 25 januari. Trout is geen gewone artiest en dit is geen gewoon covers album. Vanaf de dag dat hij het project bedacht tot het moment dat hij het eerste nummer in de studio afrekende, had hij een gedurfder plan voor deze release. Trout deelt: “Ik zit soms in mijn auto, en ik heb een bluesstation opstaan – en daar is weer een andere band die Got My Mojo Workin’ doet. En er zit een stemmetje in me dat zegt: ‘Heeft de wereld nog een andere versie van dat nummer nodig?’ Dus kwam ik op een idee. Ik wilde ‘Stormy Monday’ of ‘Messin’ With The Kid’ niet doen. Ik wilde de grootste Blues-hits niet doen. Ik wilde oude, obscure nummers doen die nauwelijks zijn gecoverd. En zo is Survivor Blues begonnen….”

Meer info

● 18 oktober: I against I naar de Oefenbunker

In 1994 werd I against I opgericht in Dordrecht, onder de rook van Rotterdam. Bob, Jasper en Ronald vinden een uitlaatklep in het spelen van uptempo, melodieuze punkpopliedjes. Voor ze het wisten waren ze de eerste Europese band ooit die werd getekend door Epitaph, het platenlabel van Bad Religion-gitarist Brett Gürewitz. Toevallig ook het label waar al hun favoriete bands op zaten. Drummer Bill Stevenson en Stephen Egerton van de Descendents produceerden I against I’s debuutplaat Headcleaner, die met nummers als Maybe Tomorrow en Nailed To The Floor geldt als een klassieker binnen de Nederlandse punkrock. In de jaren die volgden verschenen nog twee albums en talloze compilaties, en was de band honderden keren te zien door heel Europa, onder andere met Undeclinable Ambuscade, Travoltas, de Descendents, ALL, Pennywise, Heideroosjes, Bad Religion en Blink-182.

Meer info

● 24 oktober: The Fortunate Sons naar het Munttheater

Eind jaren zestig was Creedence Clearwater Revival één van de populairste rockgroepen wereldwijd met hits als ‘Bad Moon Rising’, ‘Proud Mary’ en ‘Down On The Corner’. Na een regen van hits en gouden platen viel de groep in 1972 uit elkaar, maar de heimwee naar hun magische muziekstijl blijft. De Amerikaanse band The Fortunate Sons uit Chicago zet in de Nederlandse theaters een zeer authentiek, bijna niet van echt te onderscheiden eerbetoon neer aan het legendarische C.C.R. De band brengt de muziek van hun idolen terug naar de theaters en staat garant voor een echte ‘trip down Memory Lane’.

Meer info

● 25 oktober: Diggy Dex naar Grenswerk

Diggy Dex komt terug naar Grenswerk! In 2016 was de rapper ook al op bezoek in Grenswerk. Na een uitverkochte eerste deel van tour trekt de Diggy Dex Karavaan verder! De rondreis die Diggy Dex de afgelopen jaren met zijn band maakte begon bij het succes van zijn album Golven. Sindsdien trekken ze als een karavaan door het land, van optreden naar optreden. Drie clubtournees, een festivaltour en een uitgebreide theatertournee, inclusief een uitverkocht Koninklijk Theater Carré, brachten hen naar honderden podia en duizenden mensen. En dat terwijl het voor de songwriter/rapper voelt alsof de reis pas net begint. Haal je kaarten voor deze show snel want het kon wel eens hard gaan!

Meer info

● 26 oktober:Tim Vantol naar Poppodium Volt

Tim Vantol is al enige een vaste waarde in de scene. Na eerst in diverse punk- en hardcore bands te hebben gespeeld maakt hij nu furore met akoestische folkpunk. Tim speelt vooral veel optredens buiten de Nederlandse grens, getuige shows in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Denemarken. Nu hij 10 jaar in het vak zit en zijn nieuwste plaat ‘Burning Desires’ onlangs is verschenen gaat hij op tour waar het allemaal is begonnen: Nederland!

Meer info

● 27 oktober: Walt Wilkins & Maurice van Hoek naar de Roepaen

Walt is een begenadigd songwriter. Walt’s muziek werd opgenomen door grootheden als Kenny Rogers en Ricky Skaggs. Met The Mystiqueros creëerde Walt een Texas Hill Country supergroep. De muzikale backbone van de band komt nu naar Nederland, in de bezetting van Walt Wilkins zelf, zanger/bassist Bill Small in de jaren ’80 bekend als MTV-rockster. Maurice van Hoek ontvlucht in 2015 het conservatorium en stelt in drie maanden Amerika vast dat country zijn leven is. Hij trekt naar de seventies countryfolk van The Eagles en James Taylor. Op zijn zwerftocht schrijft hij voor het eerst persoonlijke songs over zijn belevenissen en emoties. Ze vormen de basis voor zijn debuut album ‘Live Forevermore’.

Meer info

● 28 oktober: Simon Phillips naar de Bosuil

Simon Phillips is veruit een van ‘s werelds meest gerenommeerde en gerespecteerde muzikanten, wiens stijl niet alleen zijn technische gave weerspiegelt, maar ook zijn uitgesproken muzikale gevoeligheid. Of het nu Rock, Fusion, Jazz of World is, Simon past dezelfde precisie en intensiteit toe op zijn drumwerk, dat nooit emotie en gevoel mist. Simon breidde zijn carrière uit van drummen naar componeren en nam in 1988 zijn eerste solo-album “Protocol” op, gevolgd door een livealbum, “Force Majeure”, in 1992. In dat jaar kreeg hij een oproep om met Toto mee te doen aan hun Kingdom Of Desire-tour van de wereld en dit was het begin van een samenwerking van 21 jaar.

Meer info

Deel: