Ben je een liefhebber van lekkere live muziek? Ben je op zoek naar wat leuks te doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De redactie van Maxazine Zuid-Holland laat je hier hun tips achter voor een fijne avond live muziek in Zuid-Holland, de komende maand!

● 04 oktober: Average White Band in het Paard van Troje, Den Haag

Ze worden ook wel een van de beste Soul-, R & B- en Funk-groepen genoemd. Average White Band is onder andere bekend van de hits ‘Pick Up the Pieces’, ‘School Boy Crush’ en ‘Let’s Go Round Again’ en op 4 oktober staan ze in het Paard. Meerdere gouden en platina albums staan op hun naam en zeker niet te missen de Grammy-nominaties met het legendarische Atlantic-label. De band staat 48 jaar na hun oprichting sinds 2018 weer fris en fruitig op de bühne.

Meer info

● 06 oktober: Marvin Dee Band in het Paard van Troje, Den Haag

Marvin Dee Band begint een nieuw hoofdstuk en vieren dit met de release van een nieuw album, een grootse release show in PAARD, Den Haag, en de nieuwe single ‘Sweetlake City! De opkomende art-rock/americana Marvin Dee Band uit Rotterdam brengt dit najaar een nieuw album uit. De band spreekt zelf van een nieuw hoofdstuk na een lange periode van verandering en groei op persoonlijk en muzikaal vlak.

Meer info

● 12 oktober: Indian Askin in Bibelot, Dordrecht

Het viertal uit Amsterdam maakt een aantrekkelijke mix tussen rock, punk en psychedelische elementen geïnspireerd door de jaren ’60, ’70 en ’90. De faam van Indian Askin groeit hard. Het debuut leverde de band de Edison Award voor ‘Beste Nieuwkomer’ op. Hierna werden festivals en zalen plat gespeeld. Begin 2019 kwam de nieuwe plaat ‘Another Round’ uit. Reden genoeg voor Indian Askin om de clubs en festivals weer af te reizen, waarbij Dordrecht uiteraard niet mag ontbreken.

Meer info

● 13 oktober: The Amazons in Rotown, Rotterdam

The Amazons speelden twee jaar een uitverkocht Rotown aan gruzelen met een aanzienlijk arsenaal aan alternatieve rockhits. Nu keert het viertal bestaande uit Matt Thomson, gitarist Chris Alderton, bassist Elliot Briggs en drummer Joe Emmett terug naar de Nieuwe Binnenweg met nieuw materiaal op zak.

Meer info

● 13 oktober: The Dublin Legends in Gebr. de Nobel, Leiden

Als The Dublin Legends het podium bestijgen, waan je je binnen een paar minuten in een Irish pub. Het kloppend hart van de Ierse steden en dorpen, waar verhalen over stoere zeebonken, vurige romances en ongelukkige liefdes rond gaan onder het genot van een pint Guinness of een goed glas whiskey.

Meer info

● 18/19 oktober: Left of the Dial Festival, diverse lokaties Rotterdam

Op 18 & 19 oktober vindt er een nieuwe editie van Left of the Dial plaats! Hét festival met de beste nieuwe bands op het gebied van alle soorten alternatieve muziek. Maar liefst 48 bands, verdeeld over 6 locaties, zullen in het weekend te bewonderen zijn.

Meer info

● 18 oktober: Toontje Lager in De Boerderij, Zoetermeer

Toontje Lager, één van de populairste Nederlandstalige bands van begin jaren tachtig, speelt komend seizoen een korte clubtour door Nederland. De shows staan in het teken van de LP “Er op of Er onder”, bekend van de hits ‘Net Als in de Film’, ‘Ben Jij Ook Zo Bang’ en ‘Lente in Twente’. Toontje Lager speelt dit legendarische album integraal tijdens de clubtour.

Meer info

● 20 oktober: The Professionals in De Kroepoekfabriek, Vlaardingen

Direct na het uiteenvallen van The Sex Pistols, startten gitarist en drummer Steve Jones en Paul Cook The Professionals. De nieuwe punkgroep bestond vervolgens drie jaar lang en met succes. Sinds 2015 is de band weer bij elkaar en op 20 oktober staat The Professionals in De Kroepoekfabriek.

Meer info

● 24 oktober: Tangerine Dream in De Boerderij, Zoetermeer

Tangerine Dream is terug! De Berlijnse muziekgroep is een van de pioniers in het elektronische genre. Dat resulteerde tot nu toe in 7 Grammy nominaties, diverse awards en meer dan 70 miljoen verkochte platen. Met een fantastische licht- en videoshow maken zij er een indrukwekkende show voor hun publiek van.

Meer info

● 26 oktober: Diggy Dex in De Maassilo, Rotterdam

Koen Jansen begon zijn loopbaan als lid van de rapformatie De Amersfoortse Coöperatie (D.A.C.). In 2006 ging Dex op solo pad, waardoor hij zijn veelzijdigheid als artiest verder kon etaleren met albums als Verhalen Vanuit De Sofa en Mayonaise Voor De Ziel. Door de jaren heeft de rapper een eigenzinnig geluid ontwikkeld dat buiten de kaders van de traditionele hiphop durft te stappen.

Meer info

Deel: