De affiche van Rock Werchter 2017 is weerom een bijzonder mooie naam rijker. Het Britse trio alt-J komt op zondag 2 juli naar het Festivalpark. Het zijn magiërs met muziek. Tik alt en J in op een toetsenbord van Apple en je krijgt Δ, de Griekse letter delta. Dat teken gebruikt men in de wiskunde en de fysica om de veranderingen van grootheden aan te geven. Met wat dichterlijke vrijheid kan je zeggen dat alt-J iets gelijkaardigs doet met de popgeschiedenis. Het trio verzamelt de topmomenten van de afgelopen 60 jaar en zet die om in een eigen universum. Het is daarin even bedreven als vindingrijk. Alt-J viert in 2017 haar tiende verjaardag.

alt-J werd gevormd toen Gwil Sainsbury (gitarist/bassist), Joe Newman (gitaar/zang), Gus Unger-Hamilton (keyboards) en Thom Green (drums) elkaar in 2007 ontmoetten op de Universiteit van Leeds. Al in hun tweede studiejaar toonde Joe aan Gwil een aantal van zijn eigen nummers die geïnspireerd waren door het gitaarspel van zijn vader en hallucinogenen. Het tweetal begon met opnamen in hun slaapkamer waarbij Gwil optrad als producent met het computerprogramma GarageBand. De band repeteerde twee jaar voordat er een deal met Infectious Records in 2011 tot stand kwam. (Wikipedia)

Rock Werchter pakt in 2017 sterk uit. Kings of Leon en Arcade Fire spelen op donderdag 29 juni, Radiohead op vrijdag 30 juni, Blink-182, Linkin Park en System Of A Down op zaterdag 1 juli. Alt-J staat er, net zoals Foo Fighters, op zondag 2 juli. Meer namen volgen binnenkort. Rock Werchter 2017 vindt plaats van 29 juni tot 2 juli in het Festivalpark in Werchter.

Deel: