Gisteren verscheen het nieuwe album van rapper Dio, precies op zijn 27e verjaardag. Op het album staan twaalf nieuwe tracks met gastbijdragen van Jayh, Fit, Sef, Ronnie Flex, Willem (The Opposites), Rob Dekay, Idaly en Bokoesam. In aanloop naar de release zullen naast de titeltrack nog meer nummers het licht zien, om te culmineren in het officiële derde Dio album dat op 18 juni wordt gepresenteerd in Paradiso. Vanaf die dag is ‘De Man’ ook fysiek verkrijgbaar.

Dio De ManHoe ontwikkelt een jongeman zich die sinds het begin van zijn puberteit op eigen benen staat? Dio rapt er over op zijn meest persoonlijke album tot nu toe. In samenwerking met producer Spanker grijpt hij terug naar het clubgeluid van debuutalbum ‘Rock-’n-Roll’. Dio: “Ik heb dit album benaderd zonder kaders of regels. Maken wat ik wil maken en wat ik nu mis, punt.”

Dio

In 2008 tekende Diorno Braaf bij het label Top Notch. Zijn debuutalbum ‘Rock-’n-Roll’ verscheen later dat jaar en werd meteen breed omarmd. Giel Beelen noemde het zelfs ‘het beste hiphopalbum van 2008′. Samen met Sef en wijlen The Madd bracht het album hits als ‘Baby’, ‘Aye’ en ‘Tijdmachine’ voort, samen goed voor ruim tien miljoen youtube views.

Een succesvolle albumtour volgde met als hoogtepunt een overvolle Alpha tent op Lowlands, twee jaar na de de release. Daar brak Dio compleet de tent af met onder andere Flinke Namen, The Opposites én Go Back To the Zoo als backing band. In januari 2012 was Dio te zien als kandidaat in het AVRO-programma ‘Wie is de Mol?’. Daarnaast was hij te zien in ‘Ali B Op Volle Toeren’.

In de zomer van 2012 verscheen Dio’s tweede studio-album ‘Benjamin Braaf’s Festival’. Dit bandalbum resulteerde in een uitgebreide tour waarbij alle grote podia en festivals werden bespeeld. Ook Lowlands werd voor een tweede maal volledig plat gespeeld. Volgens velen heeft Dio met dit materiaal een van de beste bandshows van Nederland. Hij werd dan ook gevraagd als Ambassadeur van de Vrijheid en was één van de acts in de spectaculaire helikopter tour op Bevrijdingsdag.

Deel: