De comeback van een verloren talent. In 1973 dook ineens Andy Pratt op. Hij maakte enkele prachtige platen, was een jaar of vier behoorlijk succesvol en raakte toen weer in de vergetelheid. In de jaren negentig verdween hij helemaal van de radar, maar hij is nooit gestopt met werken en songs schrijven. Tussendoor heeft hij zich tot het christendom bekeerd en ook heeft hij nog enige tijd in Nederland gewoond. Er staan nu zo’n twintig albums in zijn discografie.

Bert Pijpers van Continental Records kreeg door producer Fernando Perdomo de tip dat deze met Andy zojuist een compleet album had opgenomen en dat er nog drie albums klaar lagen. Van deze opnamen heeft Bert nu onder de titel ‘Do You Remember Me?’ vijftien songs uitgebracht; een bloemlezing wat Pratt in de laatste jaren heeft opgenomen. Het talent om mooie liedjes te schrijven is hij nooit verloren, dat blijkt wel uit deze songs. De enige song die hij al eerder heeft uitgebracht is “Avenging Annie”, de enige hit die hij ooit heeft gehad en die ook ooit door Roger Daltrey op de plaat is gezet. De andere veertien nummers zijn helemaal nieuw en dat zijn stuk voor stuk prachtige muzikale verhaaltjes. De meeste instrumenten zijn door Pratt zelf bespeeld, terwijl producer Perdomo enkele gitaarpartijen en wat percussie voor zijn rekening. Opvallend is de wat metalige, soms iele stem, die de luisteraar bij de les houdt.

Ik hoop dat dit album de belangstelling naar het werk van Andy Pratt doet verhogen en dat we binnen niet al te lange tijd wat meer van hem gaan horen. Mij heeft hij er in ieder geval als fan bij. (Continental Records) (8/10)

Deel: