Jazzfestival So What’s Next heeft vandaag de eerste namen voor de line-up voor zaterdag 2 november bekend gemaakt. Ook dit jaar biedt het festival een avontuurlijke en eigentijdse mix van rising stars en vermaarde jazzartiesten, die allemaal de grenzen van de jazz opzoeken en laten zien en horen waar het genre vandaag de dag voor staat.

Gitaarlegende Al Di Meola komt exclusief naar So What’s Next met de show ‘The Electric Years’. Zijn razendsnelle spel en melodieuze stijl met invloeden van jazz, rock, fusion en latin maakten hem favoriet bij fans en kenners. Ook Branford Marsalis komt. Hij is al ruim vier decennia onmisbaar in het internationale jazzlandschap. Samen met zijn wereldberoemde kwartet overschrijdt hij grenzen tussen stijlen met onwrikbare creatieve integriteit.

Ook saxofoniste Lakecia Benjamin komt. Ze imponeert wereldwijd met haar met funk en soul doordrenkte muziek, perfect afgestemd op de ritmes van de jonge generatie. Michelle David werkte samen met artiesten als Diana Ross en Michael Bolton voordat ze met The True-tones zes gospelalbums uitbracht. De band is bekend om hun unieke sound, krachtige zang en groovy baslijnen, die ze in Eindhoven zullen laten horen..

De inmiddels 84-jarige tenorsaxofonist Hans Dulfer draait nog steeds op volle toeren, ook in Eindhoven. Zijn kersverse band Total Response bestaat uit louter Nederlandse topmuzikanten. Al 65 jaar heeft Dulfers saxofoongeluid een prominente plaats in de Nederlandse jazzscene.Het blijft overigens niet bij maar één dag. Onder de noemer So What’s Next Presents kunnen jazzliefhebbers al op vrijdag 1 november genieten van het concert van New Cool Collective. Op zondag 3 november is het tijd voor So What’s Next Around Town: een scala aan gratis toegankelijke jazzoptredens vindt dan plaats op verrassende plekken in de binnenstad.

Deel: