Het jaarlijkse Zomerspektakel aan het Meer in Alphen aan den Rijn was wederom een groot succes, vol muziek, sfeer en onvergetelijke momenten. Dit jaar stonden Sera en Flemming op het podium, en hun optredens betoverden het publiek van begin tot eind.

Het Zomerspektakel aan het Meer in Alphen aan den Rijn bewees wederom een geweldige ervaring te zijn voor zowel artiesten als festivalgangers. De optredens van onder anderen Sera en Flemming waren vol energie, interactie en onvergetelijke momenten. Dit festival blijft een hoogtepunt in de zomeragenda van Alphen aan den Rijn en een aanrader voor iedereen die van livemuziek en een geweldige sfeer houdt.

Sera

De avond begon met Sera, die het publiek meteen opwarmde met haar krachtige cover van Justin Bieber’s ‘Baby’. De energie was vanaf het eerste moment voelbaar en iedereen zong enthousiast mee. Toen ze begon aan ‘Hurt Me’, vroeg ze het publiek om samen een zin te herhalen: “I will never ever let you go cause I love it when you hurt me so.” Na een paar keer oefenen barstte het nummer los, waarbij de verbondenheid tussen Sera en haar fans duidelijk zichtbaar was.

Een van de hoogtepunten van Sera’s optreden was haar uitvoering van ‘Stay’. Tijdens dit nummer gaf ze een spontaan dansje, wat het publiek zichtbaar waardeerde en de sfeer nog verder opzweepte. Een leuk moment volgde toen ze een wedstrijdje “Ah oh” tegen “Oh oh o o oh” organiseerde, waarbij het publiek in twee groepen werd verdeeld om tegen elkaar op te zingen. Dit zorgde voor een levendige en competitieve sfeer.

De grootste lach van de avond kwam tijdens ‘Head Held High’, toen een grote opblaasbare bal op het podium verscheen. Sera probeerde de bal weg te schoppen, wat niet helemaal soepel ging en zowel zij als het publiek in lachen uitbarstte. Na haar optreden kwam Sera van het podium af om met enkele fans op de foto te gaan, wat voor een persoonlijk en hartverwarmend einde zorgde van haar energieke set.

Flemming

Na Sera was het de beurt aan Flemming, die de avond naar een nog hoger niveau tilde. Hij opende met ‘Verleden Tijd’ en vervolgde met een reeks hits die het publiek volledig meesleepten. Tijdens ‘Champions League’ gebeurde er iets bijzonders: een jongeman in het publiek genaamd Lars hield een bordje omhoog met de vraag of hij Boefs versie van het nummer mocht zingen. Flemming reageerde enthousiast en nodigde Lars uit op het podium, waar hij samen met Flemming het nummer vertolkte. Het was een magisch moment, vol spontaniteit en plezier.

Tijdens ‘Mooiste Meisje’ vroeg Flemming het publiek om bij elkaar op de schouders te gaan zitten. Binnen no-time zaten minstens 200 mensen bij elkaar op de schouders, wat zorgde voor een indrukwekkend gezicht en een geweldige sfeer. Het werd nog beter toen hij ‘Hypnose’ speelde en iedereen zijn handen in de lucht moest doen en in het tempo van de muziek klappen. Dit begon langzaam en werd steeds sneller, wat het publiek opzweepte tot een hoogtepunt.

Toen ‘Zelfverzekerd’ begon, vroeg Flemming iedereen om naar beneden te gaan. Hij telde af van 3 naar 0, waarna het hele veld omhoog sprong. Het was een spectaculair moment vol energie en vreugde. Flemming sloot zijn set af met recente hits als ‘Hoop Dat Jij Me Mist’, ‘Alles Op Gevoel’, ‘Paracetamollen’, ‘Amsterdam’ en ‘Automatisch’. Elk nummer werd enthousiast ontvangen door het publiek, dat duidelijk genoot van iedere minuut.

Met artiesten als Diggy Dex, Jaap Reesema en Snollebollekes sloot het Zomerspektakel af op een fantastische wijze, waarbij het publiek enkele dagen genoot van de mooiste artiesten.

Foto’s (c) Myrthe Bakker

Deel: