De legendarische Funk & Soul band Tower of Power is in november 2024 weer live te beleven in Nederland! Met drie exclusieve concerten in Tilburg, Utrecht en Den Haag zullen ze opnieuw hun ongeëvenaarde energie en muzikale briljantheid tonen. Deze optredens zijn een must voor elke Funk en Soul fan, want Tower of Power heeft zich in hun meer dan 56 jaar bandgeschiedenis gevestigd als een van de meest vooraanstaande formaties die je minstens één keer in je leven gezien moet hebben.

Sinds hun oprichting in 1968 door Emilio Castillo en ‘Doc’ Kupka heeft de band hun unieke geluid voortdurend verder ontwikkeld. Hun eerste album ‘East Bay Grease’ en het hit-album ‘Bump City’ uit 1972, met de succesvolle singles ‘You’re Still A Young Man’ en ‘Down to The Nightclub’, legden de basis voor hun indrukwekkende carrière. In de jaren ’70 beleefde de band een ware bloeiperiode en bracht klassiekers voort zoals ‘So Very Hard to Go’ en ‘What Is Hip?’.

Ondanks de hoogte- en dieptepunten van de muziekindustrie blijft Tower of Power onophoudelijk touren en nemen ze voortdurend nieuwe albums op. Hun liefde voor het podium en de passie voor hun muziek zijn tot op de dag van vandaag ongebroken. Dit bewezen ze indrukwekkend met hun 50-jarige jubileumconcert ’50 Years of Funk & Soul: Live at the Fox Theater’ in 2018 in Oakland.

De band heeft niet alleen eigen hits gescoord, maar ook legendarische artiesten zoals Otis Redding, Elton John, Santana, The Grateful Dead en vele anderen begeleid. Hun onmiskenbare ‘Oakland-Soul’ geluid is net zo iconisch als de muziekstijlen uit Detroit, Memphis en Philadelphia die hen hebben geïnspireerd.

Tower of Power blijft ook in de toekomst een krachtige en dynamische aanwezigheid in de muziekwereld. Hun aankomende concerten in Nederland beloven onvergetelijke avonden vol meeslepende grooves en uitbundige feestvreugde.

Mis deze kans niet om Tower of Power live te zien
11 november: 013, Tilburg
14 november: Paard, Den Haag
17 november: TivoliVredenburg, Utrecht

Deel: