De Jeugd van Tegenwoordig is ook bijna twintig jaar na de debuutsingle ‘Watskeburt?!’ nog altijd mateloos populair en dus is ook de LENTE-TOUR al maandenlang uitverkocht. Afgelopen woensdag trok het De Jeugd van Tegenwoordig-circus langs Paradiso met een show zoals je van ze gewend bent, vol energie, humor en muzikaliteit.

De Jeugd van Tegenwoordig, opgericht in 2005, bestaat uit de leden Vieze Fur (Alfred Tratlehner), Faberyayo (Pepijn Lanen) en Willie Wartaal (Olivier Mitshell Locadia). De mannen staan bekend om hun eigenzinnige stijl en humoristische teksten, waarmee de groep uitgroeide tot een grote naam in de Nederlandse hiphop scene. De debuutsingle ‘Watskeburt?!’ werd meteen een enorme hit en nog altijd maakt de formatie festivals en popzalen onveilig.

Tijdens het concert in Paradiso bleek weer eens hoe tijdloos de muziek van ‘De Jeugd’ is. Het publiek, een mix van jong en oud, zong de oude hits luidkeels mee in de Amsterdamse poptempel. De oudere garde die De Jeugd van Tegenwoordig kende uit de periode van ‘Watskeburt?!’ stond zij aan zij met tieners die Vjèze Fur, Faberyayo en Wiwa nu pas ontdekten en zijn gaan waarderen. Het zorgde voor een sfeertje waarin iedereen zich kon uitleven, niet in de laatste plaats de artiesten zelf.

Faberyayo wist het publiek afgelopen woensdag flink op te zwepen toen hij opriep om een moshpit te maken tijdens het nummer ‘Ik Kwam Haar Tegen In De Moshpit’. Het was dan ook het startschot voor chaos, helemaal toen hij zelf ook de pit indook en los ging tussen het publiek. Het zou niet de laatste keer zijn dat de leden van De Jeugd van Tegenwoordig de normaal zo streng bewaakte ‘grens’ tussen podium en zaal aan hun laars lapten in Paradiso.

Vjèze Fur liet zich bijvoorbeeld niet onbetuigd; hij sprong het publiek in en liet zich op handen naar het midden van de zaal toedragen. Tegen het einde van de show werden ook mensen uit het publiek het podium opgetrokken om samen met de mannen van De Jeugd van Tegenwoordig los te gaan: een explosieve afsluiting van een avond die de fans nog lang zal bijblijven.

Foto’s (c) Marjolein van Veldhuizen
Deel: