Woensdagavond 22 mei gaven The Black Crowes een geweldig concert in de AFAS Live te AmsterdamDe Amerikaanse rockband, bekend van hits zoals ‘She Talks to Angels’ en de cover ‘Hard to Handle’, zorgde voor een avond vol energie en nostalgie.

De zaal was goed gevuld met fans van alle leeftijden die enthousiast waren om de band weer live te zien. Het concert in de AFAS Live was onderdeel van de nieuwe wereldtournee ‘Happiness Bastards’, gelijknamig aan het pas uitgebrachte album.

Vanaf het moment dat The Black Crowes het podium betraden, stond de zaal aan, de chemie tussen het publiek en de zeskoppige band naast de broers Robinson, was erg goed.

De broers Chris en Rich Robinson, de kern van de band, speelden vol passie hun nieuwste werk maar ook de oude bekende hits kwamen voorbij, in 2019 traden de broers voor het eerst in jaren weer op na enige tijd , voor de zoveelste keer, gestopt te zijn.

Iedereen zong en danste mee, vooral toen zij hun grootste hit, de Otis redding cover ‘Hard to Handle’ speelden. De rauwe, soulvolle stem van Chris Robinson klonk geweldig en het gitaarspel van broer Rich Robinson was messcherp en meeslepend.

Naast de bekende en nieuwe nummers speelden The Black Crowes ook enkele oudere tracks, wat voor een mooie balans zorgde in de setlist. Halverwege het concert werd het lied ‘High school confidential’ van Jerry Lee Lewis gecoverd. De band wisselde moeiteloos tussen rock, blues en country-invloeden, waardoor er voor iedereen iets te genieten was.

Vlak voor de encore sloot de band af met de hit ‘Remedy’ waarna ze nog kort terugkwamen voor een cover van ‘White Light/White Heat’ van The Velvet Underground. De lichtshow en het uitbundige decor waren ook uitstekend, wat de hele ervaring nog beter maakte. Het podium stond vol met vintage music boxes en aan het plafond hingen grote banners en sierlijke verlichting. Ook had zanger Chris zich weer stijlvol en uitbundig gekleed, hij kwam op in een fel rood pak, herkenbaar uit de nieuwe videoclips. Het was duidelijk dat The Black Crowes er alles aan deden om hun fans een onvergetelijke avond te bezorgen.

Al met al was het concert van The Black Crowes in AFAS Live een groot succes. De band liet zien waarom ze al zo lang populair zijn. Later dit jaar zullen The Black Crowes openen tijdens de afscheidstournee van de Amerikaanse rockband Aerosmith.

Foto’s (c) Jayno Berkhoudt

Deel: