49 Winchester is een alt-country band afkomstig uit Castlewood, Virginia, opgericht door Isaac Gibson, Chase Chafin en Bus Shelton. Hun muzikale reis begon tien jaar geleden, gedreven door een gedeelde passie voor muziek en een verlangen om hun kleine stad te overstijgen. Sindsdien hebben ze zich ontwikkeld tot een prominente speler in het alternatieve countrygenre, gekenmerkt door hun unieke mix van country en rock.

Na het succes van hun laatste album ‘Fortune Favors the Bold’, komt de band nu naar Europa. Met hun nieuwe album belichaamt de band een volwassener benadering van hun muziek, met een scherpere focus en een vernieuwde creatieve energie. Geproduceerd door de band zelf en Stewart Myers, bevat het album samenwerkingen met gerenommeerde muzikanten, waaronder de Czech National Symphony Orchestra, singer-songwriter Maggie Antone en anderen.

Met nummers zoals ‘Yearnin’ For You’ weet 49 Winchester de essentie van het leven op de weg vast te leggen, de offers die worden gebracht en de vreugde van hereniging met geliefden. Hun muziek is doordrenkt met verhalen over thuis en onderweg, en blijft trouw aan hun roots terwijl ze nieuwe horizonten verkennen. Door hun toewijding aan hun kunst en hun voortdurende evolutie als muzikanten, blijft 49 Winchester een bron van inspiratie voor fans over de hele wereld.

Donderdag 23 mei staat de band in Paradiso en vrijdag 24 mei in Stock, La Louvière en Maxazine vroeg de band een lijst in te sturen van hun muzikale footprint, de 49 Winchester Essentials. Mede-oprichter Chase Chafin nam de uitdaging aan en stelde hierop exclusief voor Maxazine de muzikale footprint van 49 Winchester samen: De beste verzameling van hun nummers om de band in korte tijd het best te leren kennen. Niet zonder trots presenteert Maxazine: 49 Winchester Essentials, samengesteld door Chase Chafin.

Deel: