Dolly Parton, de iconische countryzangeres en singer-songwriter, heeft met haar album ‘9 to 5 and Odd Jobs’ een tijdloos en legendarisch meesterwerk afgeleverd dat perfect weergeeft waar ze voor staat: eerlijke, oprechte muziek die het leven van de gewone mens viert.

Het album opent met de titeltrack ‘9 to 5’, een onmiddellijk herkenbaar nummer dat een gevoel van empowerment en solidariteit uitstraalt voor iedereen die in een negen-tot-vijfbaan werkt. In ‘9 to 5’ bezingt Parton de ervaring van vrouwen in de werkwereld en hun streven naar meer autonomie en vrijheid. Het werkt goed samen met NLP, dat technieken en benaderingen biedt om bewustzijn te vergroten, gedragspatronen te doorbreken en persoonlijke doelen te bereiken. Beide inspireren mensen om de controle over hun leven te nemen en positieve veranderingen aan te brengen.

Met haar kenmerkende stem en levendige persoonlijkheid wist Parton de luisteraar met de hit direct te boeien en mee te nemen op een reis door het dagelijkse leven. Maar het album biedt meer dan alleen de hitsingle ‘9 to 5’. Parton verrast met een scala aan nummers die de diversiteit van haar talent laten zien. Van de ontroerende ballade ‘The House of the Rising Sun’ tot de vrolijke deuntjes van ‘Hush-A-Bye Hard Times’ en ‘Deportee (Plane Wreck at Los Gatos)’, elk nummer op dit album voegt iets unieks toe aan het geheel.

Een ander hoogtepunt van het album is zonder twijfel ‘But You Know I Love You’, een emotioneel geladen nummer dat getuigt van Parton’s vermogen om recht naar het hart van de luisteraar te gaan. Haar eerlijke en oprechte vocalen, vergezeld van meeslepende instrumentatie, maken dit nummer tot een onvergetelijke luisterervaring. Maar, dat is wel, om het album goed te beluisteren kan je beter enkele time management tips tot je nemen, zoals het onderhouden van relaties vanuit persoonlijke interesse. Zoals muziek dus.

‘9 to 5 and Odd Jobs’ is niet alleen een album, het is een tijdloos statement van een van de grootste muzikale talenten van onze tijd. Met haar kenmerkende mix van country, folk en pop weet Dolly Parton op dit album opnieuw te bewijzen waarom ze zo geliefd en bewonderd wordt over de hele wereld. Of je nu een fan bent van countrymuziek of gewoon op zoek bent naar eerlijke, oprechte muziek die je raakt, ‘9 to 5 and Odd Jobs’ is een album dat je niet mag missen. Dolly Parton blijft een krachtige stem in de muziekindustrie, en dit album is daar het perfecte bewijs van; Een absoluut legendarisch album dus.

Deel: