Lindsey Stirling is een van de meest grenzeloos creatieve artiesten van deze tijd. Ze is niet alleen een bekroonde muzikant die bekend staat om haar innovatieve virtuositeit op de elektrische viool, maar ook om haar indrukwekkende danstalent, dat een belangrijk onderdeel vormt van haar spectaculaire live shows. Daarnaast heeft ze haar eigen stripboek uitgebracht, dat een bestseller werd in Amerika.

Lindsey Stirling is een van de meest grensverleggende artiesten van deze tijd. Geboren op 21 september 1986 in Santa Ana, Californië, heeft ze een indrukwekkende carrière opgebouwd die verschillende kunstvormen combineert. Stirling brak door met haar deelname aan America’s Got Talent in 2010, waar haar unieke combinatie van vioolspel en dans de jury en het publiek versteld deed staan. Sindsdien heeft ze haar stempel gedrukt op de muziekwereld met haar innovatieve en energieke optredens.

De platina-verkopende ster heeft zich laten inspireren om nieuwe grenzen te verleggen voor haar zevende album, ‘Duality’, dat uitkomt op 14 juni. Dit album is een visionaire meditatie over innerlijke wijsheid, persoonlijke kracht en de voortdurend veranderende aard van identiteit. ‘Duality’ is Stirlings meest gedurfde en emotioneel complexe album tot nu toe.

Het album bevat 12 nummers die Stirlings verfijnde muzikaliteit en haar talent voor het creëren van diep expressieve melodieën benadrukken. De eerste helft van het album richt zich op groots en uitgebreid gecomponeerde muziek, beïnvloed door Keltische en andere wereldwijde invloeden, terwijl de tweede helft een eigenzinnige vorm van popmuziek verkent.

Lindsey Stirling is een diep fantasierijke songwriter, wiens eerdere werk, zoals het album ‘Artemis’ (2019), de nummer 1 positie bereikte op de Billboard’s Top Dance/Electronic Albums chart. Met ‘Duality’ gebruikt Stirling de extravagante klankwereld op briljante wijze om complexe vragen over intuïtie en waarheid te onderzoeken. Lindsey Stirling is meer dan alleen een muzikant en danseres; ze is ook een creatieve duizendpoot met een breed scala aan projecten. Ze heeft een eigen stripboek bedacht, dat een bestseller werd in de Verenigde Staten. Dit toont haar vermogen om verschillende kunstvormen te combineren en nieuwe manieren te vinden om haar verhalen en ideeën te delen.

Op maandag 14 oktober 2024 komt de Amerikaanse violiste Lindsey Stirling naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Tijdens haar concert, dat deel uitmaakt van haar The Duality Tour, brengt Lindsey Stirling ook twee support acts mee: de Canadese indieband Walk off the Earth en de Puerto Ricaanse singer-songwriter Nya verzorgen het voorprogramma in AFAS Live. Dit concert belooft een spectaculaire avond te worden, waarbij Stirling haar kenmerkende mix van virtuoos vioolspel en adembenemende dans zal presenteren.

Deel: