We kennen ze in Nederland maar al te goed: regenachtige dagen. En volgens het weerbericht blijft het voorlopig wel even zo. Gelukkig zijn met een beetje fantasie ook op deze dagen genoeg mogelijkheden om er toch een fijne dag van te maken. Wat kun je allemaal doen wanneer het regent? We zullen hier een paar tips geven.

Ga buiten wandelen

Een wandeling in de regen kan heel verfrissend zijn. Het rustgevende geluid van kletterende druppels op de bladeren, de frisse geur van natte planten: zolang je maar goede kleding draagt, kan zo’n wandeling door de regen heel fijn zijn. Tegenwoordig is er stijlvolle regenkleding die je warm en droog houdt, maar die ook nog comfortabel zit zodat je je vrij kunt bewegen. Een voorbeeld is de Ilse Jacobsen regenjas, die beschikbaar is in verschillende stijlen en kleuren zodat je in alle nattigheid ook nog een fashion statement kunt maken. Aldus uitgerust is het prima mogelijk om een wandeling te maken. Kies op regenachtige dagen voor een wandeling in het bos. De bomen werken als een natuurlijke paraplu, zodat je extra bescherming kunt genieten.

Luister naar je favoriete muziek

Regenachtige dagen lenen zich perfect voor een dagje lekker naar je favoriete muziek luisteren. Je kunt de tijd nemen om er eens lekker voor te zitten, met een kopje thee of een glaasje wijn. Misschien zijn er nieuwe albums of artiesten waar je je al een tijdje in wilde verdiepen: dit is hét moment om daar eens lekker de tijd voor te nemen. Of je kunt de kast induiken op zoek naar platen waar je al een tijdje niet meer naar geluisterd hebt. Door weer te luisteren naar muziek waar je vroeger gek op was, kunnen er allemaal mooie herinneringen naar boven komen. Immers, muziek is het beste middel om weer in contact te komen met oude emoties en gevoelens. Zo kan de dag een nostalgische ‘trip down memory lane’ worden, terwijl de regen op de achtergrond tegen de ramen tikt.

Ga naar een museum

Regenachtige dagen zijn een mooie gelegenheid om een museum te bezoeken. Met een goed regenpak voor dames of heren ben je van top tot teen beschermd tegen de nattigheid onderweg naar het museum. Zo kun je in het museum lekker overdekt lopen, en tegelijkertijd iets nieuws en waardevols leren over je favoriete thema. Er zijn verschillende musea met muziek als thema. Zo is in Bennekom het Kijk- en Luistermuseum te bezoeken. Dit is een museum dat meer vertelt over mechanische muziekinstrumenten, met een indrukwekkende collectie historische instrumenten. Zo zijn er draaiorgels, straatpiano’s en speeldozen te bewonderen. Of het Elvis Presley museum in Alkmaar, waar een unieke collectie van Elvis items is ondergebracht. Door het museum te bezoeken, wordt je automatisch teruggezogen naar de tijd van Rock ‘n’ Roll.

Plan je volgende concertbezoek

Een dagje binnen geeft je de gelegenheid om na te denken over de toekomst. Zo kun je mooi je volgende concertbezoek plannen, zoals die van Faithless. Als je toch thuis blijft, kun je net zo goed kijken wat er de komende tijd allemaal voor concerten aangekondigd zijn. Zo kun je rustig een afweging maken waar je allemaal naartoe wilt. Door kaartjes voor een concert te kopen, zal de regenachtige dag ook veel beter uit te houden zijn in de wetenschap dat er spannende evenementen op de planning staan.

Deel: