Acht jaar na hun laatste liveoptreden kondigt Faithless hun terugkeer naar het wereldtoneel aan. De aankondiging omvat hun eerste reeks live-dates, waaronder het iconische Roundhouse in Londen en shows in België, Luxemburg en Amsterdam, die leiden tot headline-sets op 3 van de grote Britse festivals: Glastonbury, Wilderness en Bestival.

In hun eigen woorden schrijft Faithless: “As many of you have noticed, we’re back…Some shows have already been announced but we couldn’t start the summer without a little personal note. Maxi died just over a year ago and obviously, we miss him every day. Thank you all for all of your kind words of support over this last year. It has really, really meant a lot. In the meantime, we never stopped (couldn’t stop, never wanted to stop!) making music. Even during Maxi’s long illness, we recorded and released ‘All Blessed’ and now finally, 8 years after our last live performance, we are returning to festival stages across the summer and are planning some of our own shows later this year…”

26 jaar na de release van hun veelgeprezen debuutalbum ‘Reverence’ heeft Faithless zich gevestigd als een van de meest invloedrijke elektronische acts van de 21e eeuw. Met meer dan 20 miljoen verkochte albums, 17 Top 40-singles, 6 Top 10-albums (waarvan 3 op #1) en meer dan een miljard gecombineerde streams tot nu toe, is hun impact onmiskenbaar.

De culturele betekenis van de band is ongeëvenaard. Ze inspireerden talloze dance-acts, bewezen dat elektronische muziek een plek verdient op de mainstage en toonden aan dat het mogelijk is om zowel kritisch als commercieel succes te behalen met grensverleggende dancemuziek met gevoel en integriteit.

Met een zevenkoppige band en de set- en lichtregisseur van Jean Michel Jarre, Jvan Morandi, aan boord, staat Faithless klaar voor een opwindend nieuw tijdperk. Met een nieuw album in de maak en een reeks shows op komst, belooft de terugkeer van Faithless een onvergetelijke ervaring te worden voor fans over de hele wereld.

Livedata 2024:

06/06/24 – Ancienne Belgique, Brussel, België
09/06/24 – Den Atelier, Luxemburg Stad, Luxemburg
12/06/24 – Paradiso, Amsterdam, Nederland
14/06/24 – Roundhouse, Londen, VK

Deel: