Komt jouw favoriete artiest binnenkort naar Nederland? Dan wil je hier natuurlijk het liefst bij zijn. Toch zijn er met jou nog ontzettend veel andere mensen die ook maar wat graag een kaartje willen bemachtigen. Mocht je het nu niet voor elkaar krijgen om dan door de wachtrij te komen, dan zit er niets anders op dan kaartjes tegen vaak enorme woekerprijzen te komen via de bekende platformen. Toch is dit helemaal nergens voor nodig en zijn er zelfs mogelijkheden om kaartjes te kunnen bemachtigen tegen veel betere prijzen dan rechtstreeks. Natuurlijk geldt dit alleen voor concerten die niet direct zijn uitverkocht, maar ook daar zijn er meer dan genoeg van in Nederland. Neem bijvoorbeeld de kaartjes voor ‘De Toppers’ in de Arena. Vaak kun je via platformen zoals actievandedag tickets met flinke korting scoren. Alleen wel even goed kijken waar je dan zit, maar ook dit is vaak meer dan goed geregeld. Hoe dit precies werkt, leggen wij je allemaal uit.

Koop je kaartje op tijd

We zien steeds vaker dat grote festivals hun kaartjes in verschillende fases aanbieden. Dit doen ze natuurlijk om ervoor te zorgen dat ze alvast een groot deel van de opbrengsten in een vroeg stadium binnen hebben, zodat ze alle investeringen niet uit eigen zak hoeven te betalen. Dit wordt vaak ook wel ‘early bird’ genoemd. Vaak profiteer je al snel van een procent of 15% tot zelfs 25% korting, waardoor je veel goedkoper naar een concert of festival kunt. Om er nu zeker van te zijn dat je deze eerste verkoopronde niet mist, is het aan te raden om je in te schrijven voor de nieuwsbrief en ook social media goed in de gaten te houden.

Hoe flexibel ben je?

Ben je niet kieskeurig wat betreft de plaats in de zaal? Dan kun je natuurlijk ook ergens op de tweede ring gaan zitten, mocht dit mogelijk zijn. Om je een idee te geven kan dit qua prijs al snel de helft schelen. Dus stel dat je kiest voor een plek net even wat verder weg van het podium, dan kan het zomaar zijn dat je geen 70 euro betaald voor een kaartje, maar 30 of 40 euro. Dit geldt niet alleen voor de plek, maar vaak ook voor een dag en tijdstip. Zo zijn de kaartjes voor een concert op zaterdagavond dat om 20.00 uur begint, natuurlijk veel populairder en daarmee ook duurder, dan wanneer je kiest voor een doordeweekse avond of zelfs middag.

Houd het internet in de gaten

Wat we vaak zien, is dat wanneer een concert maar voor een deel is uitverkocht, de organisatie er vaak voor kiest om de kaartjes ook via andere kanalen aan te bieden. Dit geeft jou de kans om met flinke korting naar een concert te kunnen. Een van de bekendste platformen in ons land is Actie van de dag. Hier scoor je niet alleen tickets voor een concert, maar kun je ook met flinke korting dagjes uit. Om er zeker van te zijn dat je niets mist, is het verstandig om je in te schrijven op de nieuwsbrief. Zo ontvang je namelijk altijd als eerste het laatste nieuws. Zit er dan iets voor je tussen, dan kun je direct actie ondernemen. Hoe fijn is dat?

Deel: