Na twee uitverkochte edities (2021 en 2022) keert muziekfestival PopMonument deze zomer weer terug naar Veere. Op zaterdag 15 juni worden festivalbezoekers meegenomen op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen, met bijzondere muziek, kunst en verhalen. In en rondom de imposante Grote Kerk Veere vinden diverse optredens plaats van bekende en talentvolle artiesten. Naast de Grote Kerk zijn ook onder andere het Stadhuis, de Kleine Kerk en de Zeemanskamer monumenten die meedoen. De eerste namen van het programma zijn bekend. Jett Rebel, Pitou, Porcelain id, Amatorski en KIND HUMAN komen op zaterdag 15 juni naar het pittoreske Zeeuwse stadje. De laatste namen volgen binnenkort, samen met het tijdschema.

Jett Rebel is een gevestigde naam in de Nederlandse muziekscene. Als singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer heeft Jett Rebel een indrukwekkend oeuvre opgebouwd dat zowel fans als critici blijft verrassen. Speciaal voor PopMonument zal Jett Rebel een akoestische set ten gehore brengen in de Grote Kerk van Veere.

Pitou is een Amsterdamse singer-songwriter met een uniek geluid en een opvallend talent voor het vertellen van verhalen door middel van haar muziek. Haar betoverende stem en meeslepende melodieën hebben haar al snel een plekje bezorgd in het hart van vele muziekliefhebbers. Debuutalbum ‘Big Tear’ werd lovend ontvangen.

Vlaamse muzikant en singer-songwriter Amatorski is, in navolging van Aafke Romeijn (2022) en Luka (2023) dit jaar de artist in residence van PopMonument. Ze bracht dit jaar na een lange periode van stilte album ‘Curves and Bends, Things Veer’ uit. Een plaat die voortkwam uit de zoektocht naar relaties tussen mens en natuur. Voor PopMonument maakt ze de verbinding met de bijzondere momenten waar ze met haar band zal spelen.

Porcelain id is het pseudoniem waaronder Hubert Tuyishime (zij/hen) sinds 2020 unieke soulvolle popsongs uitbrengt. Ze hebben zich de afgelopen jaren ontpopt als een van de meest veelbelovende talenten van de Belgische scene. De poëtische liedjes van Porcelain id bevatten zowel klassieke pop als lofi-elektronica, maar klinken altijd kwetsbaar, oprecht en authentiek. Hun debuutalbum ‘Bibi:1’ – geïnspireerd op hun verhuis van een rustig dorp naar de grote stad – verscheen op 16 februari 2024.

KIND HUMAN is het muzikale project van de Zeeuwse Isabelle van Beek. Ze maakt zogenoemde indie bedroom pop met een rauw randje. Ze zal tijdens PopMonument een intieme set spelen in de toren van de Grote Kerk Veere.

Deel: