Na vijf jaar kondigt de Britse band tindersticks hun nieuwe album ‘Soft Tissue’ aan. Ook maakt de band nieuwe shows in maart 2025 bekend. Tijdens deze tour komt tindersticks in uitgebreide setting naar Het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De show in Amsterdam zal volledig in het teken staan van het aankomende album ‘Soft Tissue’. En het belooft een bijzondere avond te worden, want de band laat zich bijstaan door een strijkorkest en extra muzikanten.

‘New World’, het openingsnummer van de nieuwe langspeler, dient als een voorproefje van de thema’s die worden verkend: persoonlijke en publieke werelden die uit balans zijn. Hiermee belooft het album een voortzetting te zijn van de sound die we kennen van eerdere albums, met de toevoeging van nieuwe elementen zoals koper- en strijkarrangementen, en soulvolle achtergrondzang. Met ‘Soft Tissue’ zet de band hun traditie van ambitie en verkenning voort.

tindersticks is 11 maart 2025 te zien in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Verwacht een avond vol met zowel melancholische als romantische nummers en poëtische teksten. Waarbij de band zal putten uit het nieuwe én het oude werk.

Deel: