Met de theatershow The Story of Boybands hebben Charly Luske, Leon Sherman en Tommie Christiaan de harten van vele bezoekers al sneller laten kloppen. Sinds enige tijd staan de mannen ook in de clubs om het publiek mee te nemen in de wereld van de boybands. Zo ook in het Patronaat in Haarlem.

Als The Story of Boybands wisten Leon, Tommie en Charly veel nostalgie naar het Patronaat te brengen. Doordat ze de iconische boyband nummers ten gehore brachten in combinatie met de bijbehorende danspasjes, lieten de mannen ook in Haarlem de harten van hun publiek sneller kloppen. Bij een groot deel van de toeschouwers stonden de liedteksten en de danspasjes immers nog in het geheugen gegrift.

Diverse grote hits van Engelstalige boybands zoals New Kids On The Block, Boyzone en de Backstreet Boys passeerden de revue. Maar er was ook de nodige aandacht voor muziek van de Nederlandse groep Re-Play, die met hun Nederlandstalige popnummers een grote fan schare hadden. Zo brachten The Story of Boybands een mooie versie van het prachtige ‘Never Nooit Meer’ van Re-Play en Gordon.

Bandleider en toetsenist Eric stond samen met Charly, Tommie en Leon vooraan op het podium en zong samen met hen de sterren van de hemel. Ook spatte de energie van de mannen van het podium af richting het publiek. De fans in de zaal deden enthousiast mee en zwaaiden met de armen van links naar rechts. Het publiek werd flink bij de show betrokken, zo was er een grappig moment toen er gevraagd werd wie er boven de 40 was. Slechts de helft van het publiek liet van zich horen, wat de heren van Story of Boybands niet helemaal leken te geloven, waarna de New Kids On The Block werden ge├»ntroduceerd. De boyband waar het eigenlijk allemaal mee is begonnen. Tijdens de klassieker ‘Step By Step’ liet Tommie Christiaan het publiek meegenieten van zijn danskunsten waarbij het publiek hem volop aan het toejuichen was.

“Kennen jullie Justin Timberlake?” en “Kennen jullie dan de boyband waarin hij is begonnen?”, op deze twee vragen van Tommie wist vrijwel iedereen in de zaal het antwoord. Terwijl het publiek volop aan het juichen was werd ‘Tearin’ Up My Heart’ van ‘N Sync gespeeld. Tijdens deze avond in Haarlem had Story of Boybands ook nog een nieuwtje: aan het einde van het jaar staan ze weer in het theater met het tweede deel van hun theatertour. Een perfect moment om alvast een promofilmpje op te nemen in het bijzijn van het enthousiaste publiek in het Patronaat.

In de laatste jaren had boyband One Direction de fakkel overgenomen. Vanaf de eerste klanken van ‘Best Song Ever’ gingen de fans in de zaal compleet los. Bij de One Direction hit ‘The Story Of My Life’ zocht Charly Luske het publiek op door op de rand van het podium te gaan zitten. Dit zorgde voor een mooi en intiem moment, waarop even later Tommie Christiaan er ook bij kwam zitten. In het blokje One Direction hits mochten ook ‘Drag Me Down’ en ‘One Way Or Another (Teenage Kicks)’ niet ontbreken.

De avond eindigde met een aantal klassiekers uit het oeuvre van de Backstreet Boys, waarbij ‘I Want It That Way’ uit volle borst werd meegezongen door het publiek. Toen ook nog ‘Quit Playing Games (With My Heart)’ en ‘Get Down’ gespeeld werden was het feest in Haarlem compleet. The Story Of Boybands bezorgden het publiek een nostalgische avond met veel energie en interactie. Een prachtige trip down memory lane wat deed smaken naar meer.

Foto’s (c) Myrthe Bakker

Deel: