Al sinds de eerste kennismaking ben ik geïntrigeerd door het geluid en de songteksten van Moon Shot. Na hun debuutalbum was ik dan ook zeer nieuwsgierig naar hun vervolgalbum. Het was dan ook een groot genoegen dat ik de mogelijkheid kreeg om het nieuwe album ‘The Power’ voor de release te kunnen beluisteren. Het album doet bij het eerste nummer gelijk zijn naam eer aan met ‘Life is a Killer’, een echte power rock song. Met een rustige start maar met een krachtig refrein die gelijk het vocale bereik van zanger Ville Malja toont.

Alle nummers van het album dansen rond het onderwerp kracht, verwacht zeker geen album met alleen maar nummers met happy ends, maar wel met de belofte van goede gevechten die kunnen leiden tot een goed einde. Het album is een zoektocht naar kleine gaten om de kracht te vinden om te blijven doorvechten. De titeltrack van het album ‘The Power’, is dan ook een nummer over innerlijke kracht. Het nummer wordt begeleid met elektronische beats, gemixt met de harde rock geeft dit een hele gave mix van stijlen.

Heel bijzonder het is nummer ‘Blackened Spiral’, of zoals Malja het zelf beschrijft: “Tekstueel is ‘Blackened Spiral’ een van de meest eerlijke, rauwe en pijnlijke teksten die ik ooit heb geschreven voor Moon Shot. De positieve puls van het nummer bouwt een perfecte dialoog op met deze noodlottige teksten. Het nummer is voor degenen die iemand hebben verloren van wie ze houden. Het is gewijd aan de mooie herinneringen die voor altijd bij ons blijven, wat er ook gebeurt”. Dit is ook precies hoe het nummer bij je binnenkomt, de herinnering aan vrienden en familie die helaas niet meer onder ons zijn, maar de herinneringen aan hen blijven en kunnen niet afgepakt worden.

Het nummer ‘Deep Hood’ heeft vervolgens veel weg van de intro van ‘Thunder’ van ACDC luistert. Wat volgt is echter een heerlijk stevig rock nummer met ook hierin een mix van elektronische beats net als bij ‘The Power’. Tenslotte is zeker het nummer ‘Yes’ een benoeming waard. Het was de eerste single van het album en is een nummer dat oproept om te stoppen met geweld, door samen te werken. “We can take fingers away from triggers.”

Met ‘The Power’ slaagt Moon Shot erin om het spectrum van de band uit te breiden terwijl ze de oorspronkelijke ingrediënten behielden met tijdloze stevige rock met bijzondere melodielijnen door elektronische beats en diep snijdende, eerlijke songteksten

De hoes van het album is een statement. Een eenvoudige ‘+’. Maar wel met een betekenis, In tijden als deze zijn wij degene zijn die verandering kunnen brengen. In plaats van met je vinger te zwaaien, kun je luisteren, nadenken en dan handelen. We zijn hier samen en door elkaars handen vast te houden creëren we de ketting die alle kracht heeft. De kracht van dialoog is de kracht van verandering.

Terwijl de eerste drie singles ‘Yes!’, ‘Shadow Boxer’ en ‘Blackened Spiral’ gestaag aan populariteit winnen en al enkele weken hoog in de Duitse rock charts staan en elke week hoger stijgen, zullen de Finse alternatieve rockers van Moon Shot op 26 april 2024 hun tweede studioalbum uitbrengen via Reaper Entertainment. Een album dat zeker het luisteren waard is, voor zowel stevige rock liefhebbers uit de 21ste eeuw, maar ook voor degene die houden van rauwe songteksten die je ziel raken. (8/10) (Reaper Entertainment)

Deel: