The White Buffalo komt tijdens zijn tour eind dit jaar voor drie shows naar Nederland. De Amerikaanse rockband tourt langs Tilburg, Utrecht en Nijmegen.

Singer-songwriter Jake Smith, bekend als The White Buffalo weet met zijn companen op bas en drum een unieke mix te creëren van country, folk, Americana en rock. Door het veelvuldige gebruik van zijn muziek in de hitserie ‘Sons of Anarchy’, brak hij wereldwijd door. Zo stond het trio al twee jaar achterelkaar in een uitverkochte Ronda in TivoliVredenburg. Dit jaar komt The White Buffalo terug naar Nederland voor twee eigen shows, in Tilburg en Nijmegen en is daarnaast weer te zien in TivoliVredenburg, dit keer tijdens de tiende verjaardag van Ramblin Roots in de Grote Zaal van het muziekcentrum.

Het achtste en meest recente studioalbum van The White Buffalo, ‘Year Of The Dark Horse’, belichaamt de drang van Smith om nieuwe wegen te verkennen en grenzen te verleggen. In samenwerking met producer Jay Joyce heeft Smith een album gecreëerd dat genre-overstijgend is en elementen bevat die variëren van ELO tot Tom Waits. Om de verhaallijn zo duidelijk mogelijk te houden, werden de twaalf nummers achter elkaar opgenomen. Wat dit het meest onvoorspelbare en inventieve werk van The White Buffalo tot nu toe, maar ook het meest afgeronde – verrassend, spontaan en spectaculair maakt. Dit jaar wordt er een nieuw live-album verwacht van The White Buffalo.

Tour The White Buffalo 2024:

Vrijdag 18 oktober Tilburg, 013
Zaterdag 19 oktober Utrecht, Ramblin Roots
Zondag 20 oktober Nijmegen, Doornroosje

Deel: