Terwijl alle kleuren van de regenboog qua haarkleuren de Melkweg betraden, werd het zaterdagavond steeds rumoeriger in de Max van de Amsterdamse popzaal. Metalfans stonden ruim van tevoren in de rij om vooraan te staan bij Blind Channel. Voordat het zover was, moesten ze echter eerst de twee voorprogramma’s doorstaan. Rockband From Hell trapte af en deed dat met verve. De leadzanger had zoveel plezier dat zijn gitaar het begaf, wat resulteerde in een spontane drumsolo voor de fans.

Na Rockband From Hell betrad Ghøstkid het podium. Hun muziek sloot beter aan bij de metalscene en zorgde ervoor dat het publiek nog meer in de stemming kwam voor Blind Channel. De set eindigde met het bekende ‘Supernova’, gevolgd door een hartelijk dankwoord aan de Finse band voor het meenemen van Ghøstkid op deze tour.

Zelfs tussen het verbouwen van het podium door werd het publiek opgewarmd. Met Radio Exit, een voorgeprogrammeerd ‘radioprogramma’, werden er cynische opmerkingen gemaakt over het concert: “I think it’s time to get a drink, or two, or three. Let’s get hammered and enjoy the show.”

De fans genoten zeker. Met het nummer ‘DEADZONE’ wist de band het publiek direct te pakken. Wat Blind Channel zo speciaal maakt, is dat de mannen nooit stil lijken te staan. Hun energieke bewegingen sleepten het publiek mee gedurende het gehele concert. Zo riep een van de leadzangers iedereen op om te zakken en daar gaf het publiek gehoor aan. Na een paar tellen kwam de drop en begon iedereen als een gek op en neer te springen.

Tijdens het nummer ‘XOXO’ was er duidelijk enthousiasme vanuit het publiek; ze schreeuwden volmondig ‘XO’ terug wanneer de band hetzelfde zong. De absolute klapper van de show was het encore-nummer: ‘Dark Side’, het Eurovisie-nummer waarmee de band in 2021 de zesde plek behaalde. Het publiek ging nog een laatste keer uit zijn dak en verliet vervolgens vol extase de zaal.

Foto’s (c) Ilona van der Hoek

Deel: