Het Hongaarse Heineken Balaton Sound heeft vandaag een derde en laatste reeks namen aangekondigd, waaronder Laidback Luke, Malugi, HoneyLuv en Mau P, die zich bij de eerder aangekondigde line-up voegen met artiesten als Marshmello, Paul Kalkbrenner, James Hype, Reinier Zonneveld (live) en Stephan Bodzin (live).

Met deze toevoegingen wordt de line-up van Heineken Balaton Sound nog diverser en opwindender. Naast Nederlandse house-icoon Laidback Luke zal ook techno-dj Sama Abdulhadi te zien zijn op het Balatonmeer. Het Hongaarse festival staat bekend om zijn eclectische line-up, met dit jaar grootheden als Maceo Plex, Paul Kalkbrenner en James Hype op het hoofdpodium, terwijl op het B-podium Reinier Zonneveld, Amelie Lens, Kölsch en Adam Beyer zullen optreden.

Heineken Balaton Sound is een van de grootste elektronische muziekfestivals van Europa en staat bekend om zijn zonnige locatie aan het Balatonmeer. Het festival biedt de perfecte combinatie van vakantie en festival, met tal van activiteiten overdag in de natuurlijke omgeving. De beroemde Boat Parties zijn een hoogtepunt, waar bezoekers overdag kunnen feesten met top-dj’s en kunnen genieten van het panoramische uitzicht over het meer.

Balaton Sound heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 21e eeuw. Het festival vond voor het eerst plaats in 2007, toen het zich vestigde als een van de meest opwindende zomerfestivals in Hongarije. Gelegen aan de oevers van het prachtige Balatonmeer, trok het festival al snel duizenden feestgangers van over de hele wereld.

Door de jaren heen groeide Balaton Sound gestaag in omvang en reputatie, met een steeds indrukwekkendere line-up van internationale en lokale artiesten. Het festival staat bekend om zijn diverse muzikale aanbod, variërend van house en techno tot EDM en meer experimentele elektronische genres. Bovendien staat het evenement bekend om zijn bruisende sfeer en adembenemende locatie, waardoor het een niet te missen ervaring is voor liefhebbers van elektronische muziek.

Heineken Balaton Sound vindt plaats van 3 tot 6 juli 2024 aan het Balatonmeer in Zamárdi. Het festivalterrein ligt op slechts 20 minuten van de grotere stad Siófok en anderhalf uur van de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Deel: