TV Girl, de band rond Brad Petering, werd in 2010 opgericht als uitlaatklep om de liefde voor pop-achtige meidengroepen te combineren met hiphop. Hun debuutalbum ‘French Exit’ zorgde voor een grote doorbraak. Het album zit vol elektronische samples en kenmerkt zich door luchtige gitaren, zoemende orgels, etherische vocals. Inmiddels heeft de band verschillende albums uitgebracht, waaronder ‘Who Really Cares’ en ‘Grapes Upon the Vine’.

Opvallend aan de muziek van TV Girl is het geluid van zomerse nostalgie bij de eerste indruk. Bij verder gehoor kom je het duistere randje van TV Girl tegen. Zo worden de personages in de nummers net zo vaak gedreven door wraak als door liefde, ondersteund door wanhoop en een diep verlangen naar verbinding.

Tijdloze aantrekkingskracht

Met geluidsfragmenten van oude radioshows en films vereert TV Girl verschillende tijdperken. De band heeft mede hierdoor een tijdloze aantrekkingskracht. De band wist bij hun doorbraak in 2014 een grote fanbase aan te trekken. Meer recentelijk hebben ze nieuwe hoogten bereikt door een wedergeboorte op TikTok. TV Girl heeft nu een hele nieuwe groep jonge fans erbij dankzij hun TikTok virale hits en virale TikTok trends.

Met een groeiende share fans over de hele wereld heeft TV Girl een reputatie opgebouwd voor hun meeslepende optredens en aanstekelijke muziek. De band treedt inmiddels voor de zesde keer op in Nederland. Na hun eerste optreden in Vera Groningen, verkocht te band in no-time steeds grotere zalen zoals de Melkweg en Paradiso uit. Hun debuut in AFAS Live belooft een avond vol emotie te worden, waarbij het publiek wordt meegenomen op een reis door de dromerige wereld van TV Girl.

TV Girl komt naar Amsterdam voor hun grootste show op Nederlandse bodem. De populaire Amerikaanse band staat op 23 augustus 2024 in AFAS Live. Daarmee keert de band terug na een uitverkochte show in Paradiso afgelopen augustus.

Deel: