Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Echo & the Bunnymen @ Ancienne Belgique.

Concerttip woensdag 3 april: Echo & the Bunnymen @ Ancienne Belgique

In 1978 wordt Echo & the Bunnymen in Liverpool opgericht. De originele line-up bestaat dan uit zanger Ian McCulloch, gitarist Will Sergeant en bassist Les Pattinson. Voor het slagwerk wordt in de beginfase nog gebruik gemaakt van een drummachine, maar deze wordt later vervangen door drummer Pete de Freitas. Het geluid van de band wordt gekenmerkt door New Wave, Post-punk en psychedelische rock.

Het viertal debuteert in 1980 met ‘Crocodiles’. Deze wordt een jaar later opgevolgd door het album ‘Heaven Up Here’ dat in de New Wave scene een hit wordt. Dit succes behalen ze ook met ‘Porcupine’ (1983) en ‘Ocean Rain’ (1984). In 1987 verschijnt nog een vijfde album ‘Echo & the Bunnymen’ voordat McCulloch de band verlaat en een solocarrière begint.

Ondanks het vertrek van McCulloch blijft Echo & the Bunnymen bestaan. Echter breekt al snel een roerige tijd aan. Drummer de Freitas komt om bij een motorongeluk, en in de nieuwe bezetting behaalt de band niet meer het succes als voorheen omdat het publiek het typische bandgeluid van McCulloch mist. Dit leidt er uiteindelijk toe dat de stekker uit de band wordt getrokken.

Dit blijkt uiteindelijk van tijdelijke aard te zijn. In 1997 besluiten McCulloch en Sergeant namelijk samen met Pattinson de draad weer op te pakken. Dit resulteert datzelfde jaar nog in het succesvolle ‘Evergreen’. Hiermee is Echo & the Bunnymen weer helemaal terug. En vanaf dat moment verschijnen er nog zes studioalbums waarvan ‘The Stars, the Ocean and the Moon’ uit 2018 de laatste in rij is.

Deel: