Op een avond doordrenkt met belofte en muzikale magie, bracht Flemming zijn kenmerkende frisse geluid naar het podium van Doornroosje. Flemming wist met zijn debuutsingle ‘Amsterdam’ meteen een eigen stempel te drukken in de Nederlandse muziekwereld, wat al snel resulteerde in succes op zowel de radio als Spotify. Het zorgde ook voor een uitverkochte zaal in Nijmegen.

Voorafgaand aan Flemming’s optreden verzorgde Jesse Hydro het voorprogramma. Hoewel hij zijn stem een beetje verloren was, kreeg hij hulp van het publiek bij het vertolken van zijn liedjes, waaronder enkele covers zoals ‘Slapeloze Nachten’ en ‘Het Is Een Nacht’. Met een persoonlijke draai aan het laatstgenoemde nummer, waarin hij Flemming aankondigde als de hoofdact van de avond, wist Jesse het publiek te betoveren ondanks zijn relatieve onbekendheid.

Toen Flemming eindelijk het podium betrad, begon de magie pas echt. Met nummers als ‘Verleden Tijd’, ‘Plaatje Van Jou’ en ‘De Kans’ wist hi de sfeer direct op te bouwen. Tijdens het nummer ‘Abracadabra’ werd een meisje uit het publiek naar voren gehaald die hem een ontroerende kaart overhandigde, waarin ze vertelde hoeveel zijn muziek voor haar betekende en hoe het haar hielp om met pesten om te gaan. Flemming zei lachend dat hij probeerde om de show niet tè erg uit te laten lopen. Een emotioneel moment dat de band tussen artiest en fans benadrukte.

FlemmingHoewel Flemming betreurde dat Ronnie Flex en Zoë Tauran niet aanwezig konden zijn, liet hij zich inspireren door de steun van het Nijmeegse publiek. Tijdens nummers als ‘Jij Hoort Bij Mij’ werd het muisstil in de zaal, terwijl mensen intens genoten van de muziek en de teksten. Maar niet alleen van de teksten, ook de muziek was van topniveau. Drummer Niels de Waard wist met een strakke drumsolo de zaal helemaal op z’n kop te zetten.

Met een oprechte dankbaarheid sprak Flemming zijn waardering uit voor het publiek, dat massaal naar zijn show was gekomen en bereid was om de afstand af te leggen en een kaartje te kopen. Hij benadrukte hoeveel plezier hij beleefde aan optreden en hoe dankbaar hij was voor de steun van zijn fans.

De setlist van Flemming bestond uit een mix van bekende nummers zoals ‘Amsterdam’ en ‘Verleden Tijd’, maar ook uit enkele nog niet uitgebrachte tracks zoals ‘Abracadabra’, ‘Kleine Dingen’ en ‘Onweer’, die het publiek in vervoering brachten met hun opzwepende ritmes en pakkende melodieën.

Al met al betoverde Flemming Doornroosje met zijn aanstekelijke Nederlandstalige pop, waarbij hij het publiek meenam op een emotionele en muzikale reis die nog lang zal blijven nazinderen in de herinneringen van zijn fans.

Foto’s (c) Myrthe Bakker

Deel: