Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Zucchero @ Royal Albert Hall.

Concerttip maandag 1 april: Zucchero @ Royal Albert Hall

Zucchero scoorde verschillende hits als ‘Diamante’, ‘Il Volo’ en ‘Senza una donna’, waarmee hij in 1988 een klein hitje had, maar drie jaar later definitief doorbrak in de versie samen met Paul Young. Zucchero bracht in 1987 het meest succesvolle Italiaanse album ooit uit (ruim 7 miljoen albums wereldwijd), en overtrof dat succes in 1989 met ‘Oro incenso e birra’ dat een miljoen albums meer verkocht.

Dat record bleef staan tot 1997, toen Andrea Bocelli ruim 20 miljoen platen over de toonbank liet gaan van zijn ‘Romanza’. Zucchero speelde door de jaren heen al met veel grote artiesten zoals Paul Young, Alannah Miles, Brian Wilson, John Lee Hooker, Vanessa Carlton, Andrea Bocelli, Tom Jones, Eric Clapton, Sting, Luciano Pavarotti en onze eigen Ilse DeLange.

Deel: