Edit: Natuurlijk betrof het hier een 1 april grap. Velen snapten dit natuurlijk direct, maar voor wie het nog niet door hadden: de zalen hoeven niet gebeld of gemaild te worden natuurlijk. Maar wat betreft de tour? Wie weet… ooit…

De wereldberoemde Ierse rockband U2 heeft een unieke en intieme clubtour aangekondigd door Nederland, als eerbetoon aan de uitzonderlijke bijdrage van invaldrummer Bram van den Berg. Deze bijzondere tour is mede als dank aan drummer Bram van den Berg, die tijdens zijn invallersperiode voor de legendarische Larry Mullen Jr. in The Sphere in Las Vegas een toppprestatie neerzette. Het belooft een reeks onvergetelijke avonden te worden voor muziekliefhebbers.

U2 werd in 1976 gevormd in Dublin. De band, bestaande uit Bono (zang en gitaar), The Edge (gitaar, toetsen en achtergrondzang), Adam Clayton (basgitaar) en Larry Mullen Jr. (drums en percussie) heeft sinds de oprichting een ongekende invloed gehad op de muziekwereld en heeft het een indrukwekkende carrière opgebouwd met wereldwijde erkenning en talloze prijzen.

De band begon als een groepje schoolvrienden die geïnspireerd werden door bands als The Beatles en The Rolling Stones. In de vroege jaren 80 brak U2 door met albums als ‘Boy’ (1980), ‘October’ (1981) en ‘War’ (1983), waarop hits als ‘I Will Follow’ en ‘Sunday Bloody Sunday’ te vinden zijn. Deze albums vestigden U2 als een van de belangrijkste bands van de jaren 80 en legden de basis voor hun karakteristieke geluid, gekenmerkt door krachtige gitaarriffs, meeslepende melodieën en de gepassioneerde vocalen van Bono.

In de loop der jaren heeft U2 talloze iconische albums uitgebracht, waaronder ‘The Joshua Tree’ (1987), dat wordt beschouwd als een van de beste rockalbums aller tijden. Nummers als ‘With or Without You’ en ‘Where the Streets Have No Name’ zijn uitgegroeid tot tijdloze klassiekers en hebben de band wereldwijde roem gebracht.

Naast hun muzikale successen staat U2 bekend om hun betrokkenheid bij sociale en politieke kwesties. De band heeft zich actief ingezet voor zaken als mensenrechten, armoedebestrijding en vrede in conflictgebieden. Bono, in het bijzonder, heeft wereldwijd erkenning gekregen voor zijn inzet voor liefdadigheidswerk en activisme.

Met meer dan 170 miljoen verkochte platen wereldwijd, 22 Grammy Awards en een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame, blijft U2 een van de meest invloedrijke en geliefde bands in de geschiedenis van de moderne muziek. Hun voortdurende toewijding aan vernieuwing en hun vermogen om tijdloze nummers te creëren, hebben hen een speciale plek gegeven in de harten van fans over de hele wereld.

Het voorprogramma van deze unieke tournee wordt natuurlijk verzorgd door Krezip. Deze tour is niet alleen dank van U2 aan Nederland maar ook een erkenning van de buitengewone inzet van Bram van den Berg. Het is nog niet bekend wie er tijdens de tournee achter de drums plaats zal nemen, Larry Mullen jr. Of Bram van den Berg.

Tourdata:

04 september: De Oosterpoort, Groningen
06 september: Paradiso, Amsterdam
09 september: Paard, Den Haag
11 september: 013, Tilburg
13 september: TivoliVredenburg, Utrecht
15 september: Metropool, Hengelo
17 september: Muziekgieterij, Maastricht
19 september: Doornroosje, Nijmegen

Meer informatie en voorverkoop zal verlopen via de zalen.

Deel: