Het heeft even op zich laten wachten, maar na bijna 7 jaar bracht Pierce the Veil eindelijk weer eens een bezoek aan Nederland. Om het paasweekend goed te beginnen bracht de band op zaterdag 30 maart een bezoek aan Poppodium 013 in Tilburg om hun ‘The Jaws Of Life’ tour af te trappen. Deze show in de Main Stage was al een lange tijd volledig uitverkocht en de enorme rij voor de zaal laat zien dat de band nog even populair is als vroeger. Het voorprogramma werd verzorgd door niemand minder dan Holding Absence en Dayseeker.

Holding Absence

De avond werd geopend door Holding Absence, een band die bekend staat om hun emotioneel geladen nummers en krachtige live-optredens. Met hun diepgaande teksten en meeslepende melodieën wisten ze het publiek vanaf het begin te betoveren. De band bracht een goede mix tussen oude favorieten en nummers van hun meest recente album. De energie spatte er vanaf, waardoor ze het publiek direct goed meekregen.

Dayseeker

Vervolgens was het aan Dayseeker om het stokje over te nemen. Deze band heeft nog niet zo vaak in Nederland op het podium gestaan, maar weet met hun unieke mix van post-hardcore en melodische metalcore het publiek direct te betoveren. De rauwe vocalen van zanger Rory Rodriguez klonken door de zaal, terwijl de instrumenten een perfecte balans vonden tussen kracht en melodie. Het publiek werd gegrepen door de emotionele diepgang van hun optreden.

Pierce the Veil

De avond bereikte zijn hoogtepunt met het langverwachte optreden van Pierce the Veil. De band wist het publiek direct mee te krijgen met hun karakteristieke mix van post-hardcore en emo, waarbij de energie in de zaal tot een kookpunt steeg. De moshpits werden groter, de emoties intenser en het publiek verloor zichzelf volledig in de muziek. De afwisseling van oude en nieuwe nummers zorgde ervoor dat zowel nieuwe als oude fans zich volledig op hun gemak voelden.

 

Wat dit concert onderscheidde was niet alleen de krachtige muziek, maar ook de connectie tussen de band en het publiek. Er was veel oprechte interactie, wat de avond voor iedereen tot een onvergetelijke ervaring maakte. Zeker voor Cameron, een fan, die tijdens het emotionele nummer “Hold On Till May” het podium op mocht en toegezongen werd door Vic Fuentes. Ook een akoestische versie van “Resilience” en “Bulletproof Love” droegen bij aan een intieme sfeer.

Al met al was het optreden van Holding Absence, Dayseeker en Pierce The Veil een indrukwekkende ervaring, waarbij de bands alles uit de kast hebben gehaald en het publiek betoverden met hun passie voor muziek. Poppodium 013 zal nog lang nagalmen van de herinneringen aan deze bijzondere avond vol muzikale hoogtepunten.

Fot’s : Megan Keijzer

Deel: